Стотици деца ще получат мечтаната книга за Коледа от своите „магьосници“

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

За втора година се провежда кампанията „Едно дете чака магия! Стани магьосник – подари му книга“

podari-magia_600_263

За втора година кампанията „Едно дете чака магия! Стани магьосник – подари му книга“ ще зарадва стотици деца с мечтаната от тях детска книжка. Инициативата се провежда от Национална мрежа за децата в рамките на Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи от 25 ноември до 15 декември.

Всяко пето дете в България няма книжки, които са подходящи за неговата възраст. Много деца мечтаят да получат книга за Коледа, но това никога не се случва. Техните коледни желания са събрани от членовете на Национална мрежа за децата и чакат своя „магьосник“ на http://www.napravimagia.org/.

Всеки почитател на детските книжки и детските усмивки може да избере книга от списъка на сайта http://www.napravimagia.org/, която да купи и изпрати на детето, което я е пожелало, до 15 декември.

След успешното си първо издание, кампанията „Едно дете чака магия! Стани магьосник – подари му книга“ се превръща в традиционна. През 2020 г. над 300 дарители подариха на повече от 600 деца книга. Така децата намериха  под коледната елха мечтаната книжка и се потопиха във вълнуващия свят на герои като Пипи Дългото Чорапче, Алиса, Мечо Пух, Малкият принц и много други, чиито истории си спомняме с вълнение.

Национална мрежа за децата е най-голямото българско обединение на граждански организации и активисти, които работят в полза на децата. Повече от 140 хиляди деца и над 76 хиляди семейства годишно получават подкрепа от организациите членове и професионалистите на Мрежата. www.nmd.bg

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Събития

10,769 преглеждания

Comments are closed.