Безплатни онкологични консултации за деца с проф. Хилми Апак

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Profesor-onkologiq

Водещият детски онколог проф. д-р Хилми Апак, ще консултира безплатно пациенти в София на 28 март 2019 г.

Той е един от най-известните специалисти по детска онкология и хематология в региона. Като лекар с над 25 години опит в лечението на рак в детска възраст, проф. Апак може да се гордее със стотици успешно излекувани малки пациенти, включително и от България. Той пристига у нас по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до последните достижения в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят.

Ракът при децата е сравнително рядка диагноза, а разновидностите и лечението му в голяма степен се различават от тези при възрастните. В световен план, в над 30% от случаите на рак в детска възраст става въпрос за левкемия. Втори по честота са мозъчните и гръбначни тумори, а след тях се нареждат невробластоми, лимфоми, саркоми. Причините за възникване на тежката диагноза при децата са слабо известни, но се смята, че в повечето случаи се дължи на генни мутации, които водят до неконтролируем растеж на клетки и в част от случаите – до рак.

В наши дни левкемията, която засяга кръвните клетки, е лечима в много голяма част от случаите, когато е открита и лекувана навреме, отбелязва проф. Хилми Апак. Навременното поставяне на диагноза обаче се затруднява от характера на симптомите, които са неспецифични и лесно могат да бъдат пренебрегнати. Слабост, умора, бледа кожа, кръвоизливи или синини с неясен произход по тялото, кървене от носа и венците, повишена температура – всички тези симптоми могат да бъдат признак за редица безобидни състояния, но могат да бъдат и признак за левкемия, обяснява специалистът. Това не означава, че родителите трябва да изпадат в паника при всеки дребен повод, уточнява той. Водеща в случая е продължителността на симптомите: при всяко дете може да има синини по краката и кървене от носа, а високата температура обикновено се дължи на обикновена настинка. Но ако тези симптоми продължат повече от 10 дни, родителите трябва да се обърнат към лекар, съветва специалистът.

Проф. Хилми Апак е специалист с международен авторитет в областта на детската онкология и хематология, а от 4 години насам работи във високотехнологична болница Liv Hospital Ulus в Истанбул. Съосновател е на групата TRALL за лечение на левкемия в Турция и от 25 години оглавява Департамента по детска хематология и онкология в Медицинския факултет Cerrahpaşa.

Консултациите с проф. Хилми Апак на 28 март в София са безплатни, с предварително записване на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402.

Онкологичните заболявания при децата: ключови симптоми и най-разпространени заболявания

 „Медикъл Караджъ“:

Мисията на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“ е да подпомага пациенти от България при разрешаването на техния здравословен проблем, като ги свързва с водещи лечебни заведения както в страната, така и в Турция, Испания, Австрия, Израел, Чехия, Украйна, Германия, САЩ и др. Благодарение на изградените партньорски взаимоотношения с клиники в цял свят и на натрупания опит, „Медикъл Караджъ“ може да предостави възможности за второ медицинско мнение, диагностика и лечение за всяка диагноза. Здравно-информационният център съдейства във всеки етап от лечението – както за комуникацията с клиниките, така и за организацията около пътуването, като услугите са напълно безплатни за пациента.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,343 преглеждания

Comments are closed.