Седемгодишно момченце помогна на 1300 кучета и стана „Дете на годината“

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

7-year-old-named-kid-of-the-year-after-rescuing-more-than-1300-dogs2

Всички имаме мечти от най-ранна възраст, които често преследваме цял живот и мисии, които смятаме, че трябва да изпълним. Но колко от нас са знаели какво искат, когато са били едва на 4 години.

Следващата история ще стопли сърцата и душите ви, защото разказва за едно малко момче, което за четвъртия си рожден ден, вместо подаръци, помолило приятелчетата си да направят дарения в полза на спасяването на бездомните животни в Тексас.

Днес, три години по-късно, благодарение на усилията на детето са спасени повече от 1300 изоставени кучета и 40 котки.

Малкият Роман, подкрепян от майка си се опитва да помага на първо място на онези животни, които са включени в програмата за евтаназия. За всеки отделен случай майка му записва кратки видео филмчета, след което ги публикува във Фейсбук с призив съответното животно да бъде осиновено, за да бъде спасено.

Служителите в приюта се радват на всичко, което момченцето прави – ежедневно си играе с тях и дори разговаря с животните. Макар и едва на седем години, той е изцяло посветен на животните и подобряването на отношението на хората към тях и е категоричен, че мястото на кучетата не е в приютите.

Детето е и доброволец в Project Freedom Ride – общност, основана от неговата майка, чиято цел е да подпомага свързването на изоставените и уязвими кучета и котки в Тексас и Джорджия с потенциалните им осиновители.

След съответните контролни прегледи, кучетата могат да бъдат директно осиновени.

Ето какво обяснява още майката на Роман: „Често ни питат дали сме спасителна или транспортна компания, всъщност не сме нито едно от двете неща. Единственият начин да опиша Project Freedom Ride е да кажа, че ние сме общност. Правим това, което обичаме и вярваме, че хората ще разпознаят любовта, състраданието и упорития труд в лицето на нашата общност. Винаги ще стоим зад нашата кауза.“

Отношението и любовта на малкият Роман към изоставените животни стопли сърцата на хората в много краища на света, а майка му твърди, че всеки път, когато синът й научи, че някое от тези животни е намерило своите нови стопани и постоянен дом „свети като коледна елха“.

През 2018 г. Роман е обявен за Дете на годината (Kid of the Year) от ASPCA, заради състраданието си към бездомните животни и отговорната му отдаденост към тях, независимо от възрастта му.

7-year-old-named-kid-of-the-year-after-rescuing-more-than-1300-dogs

Самият той казва: „Смятам, че е много важно за кучетата, които срещам, да им дам по-добър шанс и да им помогна да намерят най-добрия дом, от който се нуждаят. Мисля, че много други деца трябва да правят това, което правя аз.“

Видеоклипове с Роман и любимите му животни се разпространяват в интернет с мълниеносна бързина и стават хитове за броени часове. Момчето вече е било гост и в шоуто на Елън Дедженерис, а полученият хонорар от 20 000 долара е дарил до последния цент на Project Freedom Ride.

Роман мечтае да си партнира и с The DoDo, и да им помага да правят видеоклипове си.

Източник:
www.aspca.org

Снимки:
www.aspca.org
и стоп кадри от Ютуб

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,343 преглеждания

Comments are closed.