Истории за картините – да ги разкажем с вода, знак, цвят

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
izlojba

По случай изложбата “Илюстрации за деца: Най-доброто от Италия” от 14 юни до 25 юли 2016 г. Италианският културен институти, в сътрудничество с Национална галерия “Квадрат 500” организират ”Творческата лаборатория “ВОДА, ЗНАК, ЦВЯТ”, водена от италианския илюстратор Алесандро Сана.

Поканата е за ученици и студенти, но и за всеки, които желае да изяви творческите си заложби, независимо от възрастта – всеки, които иска да бъде илюстратор на детски книжки.

Ако желаете да заявите участието на вашите деца в творческата лаборатория трябва да изпратите имейл на Алесандро Сана info@alessandrosanna.com с името на кандидата за участие, написан на латиница.

Творческата работилница ще се проведе на 15 юни, от 9.30 до 17.30 (с предвидена обедна почивка) в София, Национална галерия КВАДРАТ 500, Пл. Св. Александър Невски.

Заявките за участие трябва да се изпратят не по-късно от 18 май. В тях не забравяйте да прикачите 3 изображения по темата в .jpg формат и размер 500kB – цветни или черно-бели, не е задължително да са тематично свързани.

Алесандро Сана сам ще избере 20 участника от постъпилите заявки за участие.

Участието е безплатно!

За Алесандро Сана:

Алесандро Сана е роден през 1975 г. в Ногара (Верона). Живее и работи в Мантуа.
Илюстрирал е книги на Давид Гросман, Итало Калвино, Роберто Пиумини, Джани Родари, Вивиан Ламарк, Бепе Фенольо, Фолко Куиличи, Масимо Карлото и др.
Създава илюстровани книги, на които е изцяло автор. Носител е три пъти на „Premio Andersen” – награда, създадена от едноименното италианско списание за популяризиране на детска литература.
През 2009 г. печели „Premio Paolo Rigamonti” – награда, създадена от художествената галерия „Сан Феделе” за артисти под 35 години, работещи в областта на визуалните изкуства.
През 2014 г. печели „Premio Lo straniero” – награда, създадена от едноименното списание, ръководено от Гофредо Фофи.
През 2007 г. публикува за издателство „Corraini” съвместно с Центъра Помпиду в Париж книга за изкуството: Изложба живопис.
През 2007 г. започва значимо сътрудничество с издателска къща „Einaudi”, за която през 2015 г в рамките на престижната поредица „Millenni” издава книгата „Душата на животните” с текстове на Плутарх, Аристотел и Порфирий и с дузина акварелни рисунки.
През 2013 г. излиза книгата „Бавна река” в Италия на издателство „Rizzoli”, както и в САЩ, Испания, Германия, Чехия, Китай.
През 2014 г. създава голям стенопис за новата реконструирана библиотека след земетресението във Финале Емилия.
Илюстратор е на рубриката “Fumoir” в списанието „Vanity Fair France” и на седмичното списание „Gioia”.
През 2015 г. в музея за съвременно изкуство „Мамбо” в Болоня прави внушителна интерактивна изложба, посветена на педагога и писателя Алберто Мандзи.
От 2013 г. преподава илюстрация за печатни издания в Академията за изящни изкуства в Болоня.
Той е италианският кандидат за Hans Christian Andersen Award 2016.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,562 преглеждания

Comments are closed.