Малкото синьо, малкото жълто – представление за деца

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

bqdhsl9nku8mix_scale1000x1000

Ако днес температурите навън, както и смръщеното време ви навяват мисли, че разходката в парка е мисия невъзможна, можете да заложите на занимания на закрито.

Едно интересно и вълнуващо представление за най-малките – децата до 7 години могат да гледат днес – 20 септември от 16:00 часа в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс.

Малкото Синьо и Малкото Жълто са най-добри приятели. Заедно ходят на училище и си играят. Един ден те се прегръщат и стават…. зелени. Прибират се в къщи различни и никой от семействата им не може да ги познае. Те много се разстройват и не спират да плачат чак докато не бъдат разпознати.

През динамична игра на цветове, малки и големи любители на театъра се изправят пред много сериозни въпроси за приятелството, идентичността, външността и вътрешността, за всички жизненоважни въпроси за тях и за другите. Лео Лиони става известен с книгата си в картинки „Малкото Синьо и Малкото Жълто“ през 1959 г., като първият илюстратор, който използва колажа като фундаментална техника. За отбелязване на словенската премиера, книгата е издадена на словенски език.

Продължителност: 45 мин.
Представлението е подходящо за цялото семейство и е без езикова бариера.

*След представлението зрителите ще могат да се включат в семейна творческа работилиничка и да си направят собствена цветна приказка в картинки.

КУКЛЕН ТЕАТЪР МАРИБОР, СЛОВЕНИЯ

Автор – Лео Лиони
Режисура и сценография – Миха Голоб
Музика – Васко Атанасовски
Участват – Миха Безеляк и Анзе Зевник

*За повече информация:
Международен фестивал за уличен и куклен театър “Панаир на куклите” 2016, Столичен куклен театър

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,457 преглеждания

Comments are closed.