• Няма категории

Най-добрите храни за отлична хидратация

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Лятото вече отстъпва пред есента, не само по прогноза, но и астрономически. Хубавото топло време ще остане в спомените, но жаждата ни за здраве, тонус и красота не се влияе от сезоните.

И макар в сравнение с лятото, през останалите сезони да не приемаме толкова много течности, плодове и зеленчуци, здравето ни се нуждае от вода, защото телата ни по своята същност са преди всичко вода.

Дали, за да се борим с летните горещини или за да поддържаме оптимален водно-солеви баланс през цялата година, ние се нуждаем от течности.

Но колко често пием вода и само тя ли може да набави на тялото ни необходимите количества?

Категоричният отговор е в плодовете и зеленчуците, който са се наложили като неоспорими фаворити по съдържание на вода в състава си.

Водата е нужна на всеки жив организъм, за да функционира той правилно. Разбира се пиенето на чиста вода през целия ден е от основно значение за добрата хидратация, но можем успешно да я подпомогнем и чрез консумацията на редица храни, които да допълват дневните ни нужди от вода.

Безспорните фаворити сред плодовете и зеленчуците са краставиците и динята – с по 96% водна съдържание, диетолозите ги препоръчват като едни от най-невероятните храни за закуска, особено през топлите месеци, но  и не само. Наред с високо съдържание на вода, те са чудесен източник на витамини A, C, и В.

Боровинките, целината, ананасите, грейпфрутите, крушите и пъпешите също са сред най-добрите средства за хидратация и за наша голяма радост много от тези продукти продължават да ни радват и през есента.

Layout 1

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

8,255 преглеждания

Comments are closed.