Бейби фритата
Продукти:
1 ч.л. зехтин
100 гр. бекон
8 яйца
350 мл готварска сметана
2 ч.л. ситно нарязан магданоз
сол, черен пирер на вкус
100 гр. пармезан
масло за намазване на формичките
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 °, а в тиган на котлона – зехтина. Запържете нарязания на кубчета бекон, след което го извадете да се охлади и отцеди върху домакинска хартия.
Разбийте яйцата със сметаната, солта и черния пипер, добавете магданоза, настъргания пармезан и охладения бекон. Разбъркайте още веднъж.
Намажете форма за мъфини с масло и напълнете гнездата до 2/3 от вместимостта им. Печете в продължение на 20-25 минути докато бейби фритатите се надуят. Извадете ги от фурната и след 5 минути ги извадете от формите.
Сервирайте топли или студени със свежа салата според сезона.
Тази рецепта е адаптирана от www.bbcgoodfood.com
3,509 преглеждания