• No categories

Бейби фритата

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

baby-fritataПродукти:
1 ч.л. зехтин
100 гр. бекон
8 яйца
350 мл готварска сметана
2 ч.л. ситно нарязан магданоз
сол, черен пирер на вкус
100 гр. пармезан
масло за намазване на формичките

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180 °, а в тиган на котлона –  зехтина. Запържете нарязания на кубчета бекон, след което го извадете да се охлади и отцеди върху домакинска хартия.

Разбийте яйцата със сметаната, солта и черния пипер, добавете магданоза, настъргания пармезан и охладения бекон. Разбъркайте още веднъж.

Намажете форма за мъфини с масло и напълнете гнездата до 2/3 от вместимостта им. Печете в продължение на 20-25 минути докато бейби фритатите се надуят. Извадете ги от фурната и след 5 минути ги извадете от формите.

Сервирайте топли или студени със свежа салата според сезона.

Тази рецепта е адаптирана от www.bbcgoodfood.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,509 преглеждания

Comments are closed.