Бебето плаче? Не се правете на глухи!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

bebe-plach_k
– Никога не оставяйте бебето да плаче, без да му обърнете внимание, с надеждата, че то ще се умори и ще заспи от изтощение само.

– Да, уморени сте, не сте се наспали. Не сте спали пълноценно от няколко месеца. Нощите ви са дълги и трудни, защото детето ви буди по няколко пъти на нощ. Но имайте мъничко търпение. И това ще премине.

– Ако оставите детето си да плаче само в тъмната стая, затворите вратата и се правите на глухи, това може да разболее малкото дете, освен, че ще му докарате стрес. На себе си също.

– Детето да плаче, а родителите му да не се опитват да го утешат не е хуманно.

– Бебе на два месеца не плаче, за да ви манипулира. То плаче, защото има нужда от гушкане, обич, топлина и грижа, каквито на тази възраст може да получи само от мама.

– Бебешкият плач освобождава хормони на стреса, а те поразяват невроните в бебешкия мозък.

– Ако бебето плаче продължително време без да бъде успокоено, то ще порасне несигурно в себе си и вероятно ще опита да компенсира тази вътрешна своя липса по други начини, които вероятно няма да ви харесат през детството и пубертета.

– Ако някой ви съветва, че децата „трябва да се наплачат“ и вие не бива да обръщате внимание на плачещото си дете, не е нужно да му обръщате внимание.

– Следвайте майчинските си инстинкти, които се събуждат във вас, когато чуете детски плач. Ако първият порив е да успокоите бебето, значи това трябва да направите.

– Да, изморените сте! Изтощени сте буквално, но колкото по-бързо се успокои бебето ви, толкова повече време ще спите всички.

– Бъдете търпеливи и не оставяйте бебето да плаче безутешно с надеждата, че така ще се научи на дисциплина и ще свикне да заспива без вас. Спестете му тази негативна емоция, защото е във вашите възможности!

Първите седем

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

42,728 преглеждания

Comments are closed.