“Бебе на борда” или как в софийското метро ще раздават значки на бременните

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

bremenna v metroto

Всички бременни жени от този петък ще могат да вземат от касите за продажба на билети в софийското метро значки, които да ги отличават, за да не се налага да молят да им се отстъпи място за сядане, съобщиха от АГ болница “Шейново”. Другата цел на инициативата “Бебе на борда”, която е съвместна между Столична община, Столичен метрополитен, болница “Шейново” и Angel Baby, е и да не се получават конфузни ситуации, при които се отстъпва място на по-закръглени дами, които не чакат дете.

Част от информационния пакет “Бебе на борда” ще е и книжка с полезна информация за бременността и безопасното пътуване на бъдещите майки в градския транспорт. Предвижда се и във всяка мотриса на метрото, както и на самите перони да има информация за кампанията.

Идеята за значките е въведена за първи път в метрото в Лондон през 2005 година, като преди пускане на проекта са проведени предварителни изследвания. Те показват, че 85% от анкетираните смятат, че бременната жена трябва да помоли за място, ако желае да седне. В същото време 78% от бъдещите майки декларират, че биха се чувствали неудобно и никога не биха помолили за място.

по информация на www.dnevnik.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

24,601 преглеждания

Comments are closed.