• No categories

Бакла с ориз

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

 

bakla-s-oriz

Нарежете на ситно 1 глава лук и го задушете до омекване с 3-4 лъжици олио и малко вода.
Прибавете 1 лъжичка червен пипер, 1 лъжичка доматена салца и 400 мл. гореща вода.
Щом заври, пуснете 0,500 кг бакла, която пред¬варително сте изчистили, измили  и леко сте натрили със сол.

Когато ястието заври отново, прибавете 1  кафена чашка ориз.

Варете на тих огън, докато оризът стане готов. Ако баклата е млада, както трябва да е, тя също ще е добре сварена. Нарежете обилно количество магданоз и махнете от огъня.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

2,505 преглеждания

Comments are closed.