• No categories

Бадемов  сладкиш с череши

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

almond-cherry-pie500x400

Този десерт не съдържа глутен и млечни продукти, затова е подходящ за деца и възрастни с непоносимост към глутена или лактозата. Основна съставка в него е бадемовата пулпа, която остава след като приготвите бадемово мляко.

Бадемовият сладкиш с череши е лек, свеж и не много сладък, заради това е идеален за лятото. Парче от него, поднесено с чаша бадемово мляко е чудесен десерт или следобедна закуска за децата, но и за техните родители.

 

Продукти:

1 ½ чаша бадемова пулпа (това е пулпата – сухата субстанция, която остава при правене на мляко от сурови бадеми)

½ чаша царевично брашно

3 яйца

½ чаша меко кокосово масло, на стайна температура

½ чаша бадемово мляко

5 с.л. мед

¾ чаша обезкостени череши

1 ч.л. бакпулвер

1-2 капки бадемово етерично масло (по-желание, за да засилите бадемовия вкус)

щипка сол

Приготвяне:

В голяма купа смесете бадемовата пулпа с царевичното брашно, бакпулвера и солта. Използвайте вилица, за да разрохкате добре сместа.

В по-малка купа разбийте с телена бъркалка яйцата и налейте към тях бадемовото мляко. Като продължите да разбивате, добавете меда, бадемовото и кокосовото масло.

Изсипете съдържанието на малката купа в голямата и разбъркайте до хомогенна смес.

Намажете дъното на подходяща тава (чудесно се получава в 25 сантиметрова керамична тава за пай) с кокосово масло и изсипете в нея готовата смес. Отгоре разпределете обезкостените череши.

Печете в предварително загрята на 180С фурна 35 минути. Към края наблюдавайте сладкиша да не изгори и при необходимост изключете горния реотан.

Изчакайте да изстине и поръсете с кокосово брашно – изглежда като пудра захар, но си спестявате излишните калории и нездравословни ефекти на захарта!

 

Магдалена Пашова е холистичен нутриционист и цветотерапевт по системата Bush Flower Essences. Работи с жени, които искат да подобрят здравето и начина си на хранене, с бъдещи и настоящи майки, с малки деца. Организира различни тренинги, лекции и уебинари. Прилага холистичен подход към здравето, който включва начин на хранене, начин на живот и мислене. Повече за нея може да прочетете в сайта й www.naturelita.com.

Книгата й „По-здрави бебета“ бе представена пред българската аудитория през февруари 2015 г.

Още за Маги Пашова можете да прочетете и тук.  

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

5,097 преглеждания

Comments are closed.