Бачковският манастир

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

bachkovski

Вторият по големина български манастир, Бачковската обител, се намира в долината на Чепеларската река (също така известна като река Чая), на около 10 километра южно от Асеновград. Манастирът е живописно ограден от хълмовете на Родопите, което, заедно с внушителния му размер и античност, го правят един от най-посещаваните в България. Манастирският комплекс и околността са се превърнали в развит туристически обект с множество магазинчета, сергии и заведения, ограждащи пешеходната алея до манастира. Тук е изложено за продан буквално всичко, което расте или се произвежда в Родопите – редки билки, домашни сладка от диви плодове, козе и биволско кисело мляко и сирене, родопски вълнени одеяла и какво ли още не.

Бачковският манастир посреща посетители и предлага настаняване в самия манастирски комплекс от много години. Ресторанти и заведения изобилстват в района на манастира.
Тъй като манастирът е голям, кръщенето може да не е единично, т.е. да има повече деца, но това със сигурност няма да ви попречи да направите един истински и хубав празник на вашето дете.

Бачковският манастир е само на около 10 километра южно от Асеновград.

Манастирът предлага настаняване и разполага с база от 200 легла. Препоръчително е да се обадите предварително и да запазите стая, особено през лятото, когато туристическият поток е особено интензивен. Манастирът е сред стоте национални туристически обекта.

Тел: 03327 277

Обратно към седемте манастира

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Места

11,218 преглеждания

Comments are closed.