Баба гануж
Хани Таук е ливанец и изпълнява семейната воля да завърши архитектура. Започва работа като архитект, но скоро разбира, че не това е неговото призвание и прави смелата стъпка да замине за Франция, където в продължение на 7 години следва сърцето си и се учи от най-големите майстори да прави пухкав хляб, крехки кроасани, фантастични нежни торти, изящни тарталети… Специализира дори сладолед в Италия. Когато приятели го канят на дойде в България на гости, той се влюбва в природата и истинската храна и вода и решава, че ще остане да живее тук. Така създава сладкарница Карамел.бг. В България става и вегетарианец и започва да се интересува още по-силно от принципите на здравословното хранене.
Баба гануж от Ливан
1 среден патладжан
1/2 с.л. сусамов тахан
2 скилидки чесън
Сокът на 1/2 лимон
2-3 с.л. зехтин
сол на вкус
Патладжанът се пече на жар или газов котлон, обелва се и се пасира. Добавят се таханът и чесънът и отново се пасира. Накрая се подправя с лимона, зехтина и сол на вкус.
Рецептата е част от кампанията „Многообразието е вкусно” на Сдружение „Мулти култи колектив”. Вижте още автентични рецепти от целия свят тук – http://multikulti.bg/tasty/
2,987 преглеждания