Ароматерапия за детско здраве, два подаръка и една безценна рецепта

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
naturalna-kozmetika-za-deca

Нищо на този свят не е по-ценно за нас от децата ни и грижата за тях е наша плашеща отговорност. Всички ние разчитаме изцяло на медицинските специалисти да поддържат децата ни здрави и трябва да продължим да се възползваме от предимствата, които може да ни предложи съвременната медицина. Съществуват обаче моменти, когато няма откъде да потърсим помощ, когато трябва да се уповаваме само на собствените си ресурси и да поемем грижата за децата си в свои ръце.

Ако и вие сте родител, който иска да се доверява на силата на природата за здравето на децата си винаги, когато това е възможно и разумно, книгата „Ароматерапия за детско здраве“ е за вас. В нея Валери Ан Уорууд е събрала незаменима информация за правилната и безопасна употреба на етеричните масла при деца за осигуряване на трайно физическо, умствено и психическо здраве.

Тази книга е в предварителна продажба и ще излезе от печат на 26.02.2020 година. Очаквайте доставка след тази дата.

В периода на предварителната продажба издателите услужливо споделят с нас и една рецепта за повишена температура и треска при децата, която може да се окаже от голяма полза в зимно-пролетния сезон. Ето и я и нея:

повишена температура), защото това е едно от най-често срещаните оплаквания при децата (а нерядко и при възрастните). Добрата новина е, че с помощта на етеричните масла можеш безопасно и ефективно да се справиш с треската без странични ефекти и нежелани реакции. Разбира се, тази рецепта не замества посещението при лекар, което се налага при твърде висока температура или при продължително поддържане на повишена температура, както и при наличието на други симптоми. Ароматерапията обаче е ефикасен и щадящ метод за оказване на първа помощ преди прегледа от лекар.

Кои етерични масла против треска може да използваш при деца:

Лавандула

Чаено дърво

Лимон

Евкалипт (Eucalyptus radiata)

Лайка, римска

Джоджен

Компрес и масаж

Следващият метод може да помогне на детето да заспи. Добави следните етерични масла към купа с хладна, но не студена вода:

1 капка етерично масло от римска лайка

1 капка етерично масло от лавандула

1 капка етерично масло от лимон

1 капка етерично масло от кориандър

Натопи компрес във водата и го изстискай. Постави го на гърба на детето за около 5 минути. Увери се, че водата не е студена, а приятно хладна за детето. След това подсуши кожата и масажирай гърба със следното масло:

1 чаена лъжичка растително масло

2 капки етерично масло от роза

1 капка етерично масло от лавандула

Тази и още над 300 рецепти с етерични масла ще откриете в изключителната книга на Валери Ан Уорууд „Ароматерапия за детско здраве“, която можете да си поръчате  ТУК.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,544 преглеждания

Comments are closed.