Агнешко с макарони за деца над 9 месеца
С порастването бебето проявява все по-голям интерес да се храни с вас, а споделянето на обща трапеза без съмнение е едно от най-важните неща в съвместния живот на всяко семейство. Наред с това, по този начин така се създават здравословни хранителни навици за цял живот.
Рецептата е отличен източник на желязо, витамин С и В.
Продукти:
200 грама ситно смляно агнешко месо
1 малка глава червен лук, ситно смляна
3 домата, обелени и нарязани
суха мащерка
150 мл вода
30 грама дребни макарони или спагети
Задушете смляното месо и лука с малко вода в дълбок тиган за няколко минути, докато остане само на мазнина (тази, която месото ще пусне е достатъчна). След това добавете доматите, мащерката и посочената в рецептата вода. Разбъркайте, и оставете ястието да се задушава още 15 минути. Накрая добавете макароните и варете още 10 минути.
5,991 преглеждания