Агнешко с макарони за деца над 9 месеца

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

С порастването бебето проявява все по-голям интерес да се храни с вас, а споделянето на обща трапеза без съмнение е едно от най-важните неща в съвместния живот на всяко семейство. Наред с това, по този начин така се създават здравословни хранителни навици за цял живот.

Рецептата е отличен източник на желязо, витамин С и В.

lamb with pasta

Продукти:

200 грама ситно смляно агнешко месо

1 малка глава червен лук, ситно смляна

3 домата, обелени и нарязани

суха мащерка

150 мл вода

30 грама дребни макарони или спагети

Задушете смляното месо и лука с малко вода в дълбок тиган за няколко минути, докато остане само на мазнина (тази, която месото ще пусне е достатъчна).  След това добавете доматите, мащерката и посочената в рецептата вода. Разбъркайте, и оставете ястието да се задушава още 15 минути. Накрая добавете макароните и варете още 10 минути.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

5,975 преглеждания

Comments are closed.