• No categories

Бързо медено пиле

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Easy-Honey-Garlic-Chicken-cafedelites-23

Рецептата, която днес ви предлагаме има 5 съставки, но резултатът е като за шестица плюс!

Уверете се сами:

Продукти за 6 порции

6 пилешки бутчета, с кост или без, със или без кожа

сол на вкус

6 скилидки чесън, счукани

⅓ ч.ч. мед

¼ ч.ч. вода или пилешки бульон

2 супени лъжици оцет

1 супена лъжица соев сос

 

Загрейте съд с дебело дъно на средна температура е запържете пилешкото месо от всички страни, така че да се запечата, след което намалете котлона, за да не прегори месото и продължете готвенето под капак, до пълна готовност и докато изври отделената от пилето течност, а в тигана остане само мазнината от него.

Извадете парчетата месо и в мазнината задушете чесъна за половин минута, прибавете меда, водата, оцета и соевия сос, увеличете температурата до средно висока и продължете готвенето, докато сосът се сгъсти леко – около 3-4 минути.

Полейте пилето със соса и поръсете със ситно нарязан магданоз.

Сервирайте върху канапе от сварен ориз или прясна паста и свежа салата, според сезона.

*За тази рецепта можете да използвате пилешки или пуешки гърди.

 

рецептата е адаптирана от www.cafedelites.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

7,871 преглеждания

Comments are closed.