Свински шашлик
Певицата Хилда Казасян не се нуждае от представяне. По-малко хора обаче знаят, че тя е страхотен кулинар. Вече 10 г. развива ресторант Егур, егур, който първо се намираше на софийската улица Шейново, по-късно на Добруджа, а сега – на Три уши. Всички рецепти в менюто са на нейната баба. Те са много специфични, тъй като различните арменски фамилии имат различни тънкости на готвене. Арменската кухня е много пикантна, ароматна, вкусна, но за съжаление никак не е диетична. Характерна е смесицата между леко сладникавото и соленото – в някои солени ястия се слагат сладки подправки като стафиди, канела.
За 1 голяма порция или 2 по-малки
400 г свински врат
50 г лук
2 г сол
1 г черен пипер
100 мл олио
Свинският врат се нарязва на едри късчета. Приготвя се марината от олиото и намачкания лук. Месото престоява в маринатата 8-10 часа. Месото се пече на открита жар от всички страни. Поднася се с арменски хляб (лаваш).
Рецептата е част от кампанията „Многообразието е вкусно” на Сдружение „Мулти култи колектив”. Вижте още автентични рецепти от целия свят тук.
2,523 преглеждания