• No categories

Тарт татен с червен лук (за вегани)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

 

Red-Onion-Tart-Tatin


Тарт татен е добре позната френска рецепта за сладкиш, обикновено с ябълки, но 
заменяйки ги днес с червен лук, тя автоматично се нарежда в галерията вкусни рецепти за бързи вечери.

Рецептата е веганска и е подходяща за дните на коледните пости.

Необходими продукти:

За тарта:
1 чаша бяло брашно

1/4 чаша ръжено брашно

1/2 чаена лъжичка бакпулвер

1/2 чаена лъжичка сол

1/3 чаша вода

мащерка

1/5 чаша зехтин

 

За пълнежа:
1-2 супени лъжици зехтин

5-6 средно големи глави червен лук

сол

смлян черен пипер

1 супена лъжица захар

2 супени лъжици балсамов оцет

 

Начин на приготвяне:

Смесете всички сухи съставки и добавете водата и зехтина, замесете меко тесто. Завийте го с фолио и го оставете за половин час в хладилника.

През това време обелете лука и го нарежете на тънки полумесеци. Загрейте зехтин в дълбок тиган до средна температура и сложете лука, поръсете със сол и черен пипер и го задушете за няколко минути. Смесете захарта и балсамовия оцет и залейте задушения лук, поръсете с мащерката и дръпнете от котлона.

На леко набрашнена повърхност разточете тестото на кръгла кора, с която застелете дъното на тавичка като задигнете ръбчетата към ръбчетата на тавичката. Поставете лучената плънка отгоре и запечете за около 20 минути.

След като се изпече, охладете тарта за няколко минути и сервирайте.

 

Тази рецепта харесахме от тук.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,257 преглеждания

Comments are closed.