Супа „Солянка“ от Русия
Наталия Хитрина от Русия е страхотен кулинар. Идва в България през 1992 г. и оттогава приятелите й все се шегуват, че трябва да отвори ресторант. Успява да го направи преди 5 г. – ресторантът се казва Арбат и предлага страхотно разнообразие на автентични руски ястия и напитки. Наталия обича децата и много се тревожи, че все повече майки приготвят вкъщи само лесни и нездравословни неща като пици, спагети и пържени картофки. Тя винаги се опитва да насърчава майките да бъдат креативни и да се грижат за богата и здравословна трапеза вкъщи. Прочетете интервюто на Първите седем с нея тук.
За 8-10 порции
100 г свинско месо
80 г пилешко месо
100 г колбас
100 г бекон
80 г кисели краставички, нарязани на малки кубчета
200 г мариновани гъби, нарязани на по-едро
100 г маслини (без костилки)
1 глава лук, нарязана на ситно
1 червена чушка, нарязана на ситно
1 с.л. доматено пюре
1/2 лимон, нарязан на малки парченца
100 мл олио
Подправки на вкус – копър, магданоз, черен пипер, сол.
Заквасена сметана – по желание
Свинското, пилешкото месо и колбасът се режат на кубчета и се сваряват заедно за 10 мин. Беконът се нарязва на малки кубчета и се запържва в тиган. Когато порозовее, се добавя към супата заедно с мазнината от запръжката. После всички останали продукти се добавят и се варят до готовност. По желание може да се сервира с лъжица заквасена сметана.
Рецептата е част от кампанията „Многообразието е вкусно” на Мулти култи колектив.
3,752 преглеждания