• No categories

Веган сладолед със зелен чай Матча, готов за 2 минути

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

matcha icecreem

Ако у дома си падате по нискомаслените веган десерти без глутен, то тази рецепта е точно за вас. Тя се отличава със страхотен вкус, базиран на замразени банани. Кремообразната му консистенция по нищо не отстъпва на познатите ви вкусове и става буквално за две минути.

Невероятно, нали?

Продукти:

5 големи добре узрели банани (замразени във фризера)

1 с.л. матча зелен чай на прах, смесен с 1-2 супени лъжици вряща вода

2 с.л. кленов сироп

1 чаша соево или кокосово мляко или ябълков сок

ванилия

Поръска:

1/4 чаша бадеми (или шамфъстък)

2 с.л. орехи

1 ч. л. канела

2 с.л. захаросани кокосови стърготини

Как се приготвя:

Започнете от приготвянето на поръската като поставите всички съставки в малък блендер или в кафемелачката. Смелете съставките само с няколко импулса. Разбъркайте поръската с ръка.

Смесете прахообразния чай матча с малко гореща вода, за да получите гладка зелена каша. Добавете останалите съставки в блендера и с няколко импулса хомогенизирайте сместа. Процесът на смесване не бива да е повече от 10 секунди.

С помощта на сладоледена лъжица оформете топки, сервирайте десерта в плоска чиния със заливка от кленов сироп. Най-отгоре поръсете с ядковата смес.

Ако прекалите с пасирането и сместа стане прекалено рядка, приберете я за известно време във фризера.


Рецептата е адаптирана от www.onegreenplanet.org

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,437 преглеждания

Comments are closed.