Грип? – Не, благодаря!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

kids-flu

Детето ви не спи цяла нощ, през деня лежи по цял ден, а понякога дори изглежда пребледняло. Да, определено детето ви е настинало. Вероятността някакви лекарства да му помогнат е минимална.

За всеки един родител е повече от ужасно да гледа детето си болно, затова има няколко факта, които трябва да знаете:

Симптомите за настинката обикновено минават за 5-7 дни и може да се подобрят спонтанно.  Настинката, обикновено е причинена от вирус, затова антибиотикът не може да направи нищо за премахване на болестта.

За децата под 12 годишна възраст, по принцип, не се препоръчва да пият каквито и да било лекарства срещу грип, тъй като вероятността да причинят странични ефекти е голяма. Вместо това гледайте да им правите прясно изцедени сокове от портокали, грейпфрути и лимони. Медът също има много лечебни свойства.

Може да пробвате със солена вода, която помага при настинки. Друга алтернатива е да вдишвате изпаренията от топлата баня. Децата не трябва да си правят инхалации от купа с вряща вода, защото така може да изгори нослето на детето.

Предлагайте  му достатъчно течности. Тъй като тялото се бори с инфекцията, то има нужда да е добре хидратирано, особено когато мъникът има и температура. Топлите напитки като чай и бульон са чудесен вариант. Така хем ще загреят детето, хем отпушват запушените носни пътища.

Най-важното при настинките, които малко или много през зимата са неизбежни, е детето да консумира достатъчно витамини, които да си набавя от плодове и зеленчуци. Повтаряйте му, че нищо му няма и че ще му мине много бързо и всичко ще е наред.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Полезно

8,558 преглеждания

Comments are closed.