Класация за нови книги

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

tedi-i-golamoto-navodnenie-image_304_398Теди и голямото наводнение – 0 – 3 г.

Ако и вие имате вкъщи едно любопитно почти 3-годишно хлапе, повярвайте, ще бъде истински впечатлено от красивите илюстрации. Това не е просто книга, тя може да се превърне направо в енциклопедия. Откривайте нови видове рибки и морски създания, съчинявайте си различни истории и провокирайте любопитството в детето ви! Ето това е ценното на книгите, на хубавите книги, развиват едно невероятно въображение в детето, което не може да се постигне така добре с нищо друго!

Остана само въпроса, кой е Теди?

 

Поръчай онлайн ТУК

 

 

 

 

Noshtni-priklyucheniya600_622

Нощни приключения (1-4 г.)

„Нощни приключения” е създадена от родител и илюстратор и идеята е да помогнат на малките деца да спят самостоятелно. За много семейства отделянето на детето в собствено легло или стая е голямо предизвикателство. Историята в книжката се ражда от необходимостта да се помогне на едно малко момче, синът на Ирина Илиева, да се почувства готово да спи в собствено легло. „Като майка, исках детето ми да е сигурно, че ще получи подкрепа. Да е наясно, че няма да е карано насила да е само, че винаги може да дойде при нас, или да ни повика през нощта”, споделя Ирина. Самата история в „Нощни приключения” е за едно малко дете, което тръгва на приключение с любимите играчки, за да открие колко е хубаво да спи в собственото си легло и стая. Приключението ще го научи да бъде по-смел, да разчита на приятелите си и да вижда красотата в откриването на нови неща. А съвсем скоро детето ви ще иска още и още истории с Капитан Мамун и Тигърчо.

Поръчай онлайн ТУК

 

 

piratskaqhniq_600_766

Пиратска яхния

Има ли дете, което да не обича пиратски истории? Не, разбира се! В тази книга историята е повече от забавна и направо си звучи съвсем реална. Тя разказва за едно семейство, което оставя двете си деца на детегледач, за да излязат на ресторант. Детегледачът обаче не е съвсем обикновен и вика цяла компания от интересни приятели на помощ в грижите за децата! Какво ще сготвят и какви приключения ще преживеят?

Поръчай онлайн ТУК

 

 

opashatinepoznati600_846

“Опашати непознати”

Това е първата изцяло българска книга, разказваща историята на 5 кучета. Всяко едно от тях има различна история, но това, което е общо между тях е неприветливото им поведение. Ядосани, шумни, унили, уплашени, тези кучета се дистанцират от нас, хората. А защо са такива и каква е причината?

Тази книга не просто разказва, тя ни учи на любов, грижа и разбиране към животните, независимо дали домашни, или бездомни. Тя учи, че зад всяко негативно отношение има предистория, има изживяване, което трябва да се отработи. Историята е за кучета, но не е ли това така и с хората? Да научим децата си на емпатия и съпричастност към болката на другите живи същества е един от най-важните уроци!

Поръчай онлайн ТУК 

 

 

 

lista_600_528

Листа

Тази книга не е традиционна. Тя по-скоро прилича на красив албум с картини, нежно разказващи историята на живота. Изпълнен с любов и мъдрост, сюжетът проследява израстването на едно дръвче под търпеливите грижи на баща му, докато идва време то да стане самостоятелен и да заживее своя собствен живот.

Не пропускайте да подарите тази книга-изживяване на детето ви, дава много храна за размисъл! А такива книги са безценни!

Поръчай онлайн ТУК

 

 

lisko-lis-i-priateli-600Лиско Лис и приятели

Издателство Рибка отново ни зарадваха с една прекрасна поредица, с която да обогатим колекцията си от интересни книги вкъщи. Автор на поредицата е психологът Слави Стоев, чиято идея е чрез историите, които преживяват героите да покаже често срещани реални ситуации от ежедневието, къде грешим в поведението, очакванията и нагласата си.

Поръчай онлайн ТУК 

 

 

oblachnamagia_496_763

Облачна магия – 9-13 г.

Тази книга е подходящ за подарък за всички предтийнейджъри. Тя се чете на един дъх. Завладяваща и запомняща се, историята в „Облачна магия“ ни учи да вярваме, че всяко нещо в този живот следва своя път и ни води към интересни приключения, стига да отворим сърцето си за тях. Сюжетът проследява завръщането на 11-годишната Стела на Шетландските острови, за да прекара лятото с дядо си. Обаче нищо не е такова, каквото го помни като дете. Баба й вече я няма, дядо й тъгува, а островът е пуст. Но какво се случва, когато Стела среща странна жена на име Тамар и как изобщо е възможно някой да умее да преде дъги и да вика урагани?

 

Поръчай онлайн ТУК

 

 

 

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

6,008 преглеждания

Comments are closed.