9 любопитни факта за децата, родени през декември

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

winter-hat

Декември е месецът на момчетата и талантите, на първият сняг, на Коледа, на веселите тържества и Нова година. Кой каквото и да ви казва за този месец или дори да мрънка срещу него, не му вярвайте, дори и най.заклетите му противници, тайничко го харесват.

Хората, родени през декември са много колоритни личности.

1. Те са преди всичко лидери. Целенасочени в живота и във всяко едно поприще от него, те не само постигат забележителни успехи, но и често са лидери и водачи. Родени са за това!

2. Децата, родени през декември са много специални. През този месец се раждат значително по-малко деца, от останалите месеци в годината, но за сметка на това се зачеват най-много. А, родените на Бъдни вечер или Коледа се смятат за много специални, по-специални от всички останали, родени през месеца.

3. Децата, дошли на този свят през декември са Стрелци или Козирози. Първите са проницателни и целеустремени, вторите практични и рационални. Представителите и на двата знака са реалисти до мозъка на костите си и рядко политат в облаците.

4. Децата, родени през декември, вярват, че никога не е твърде късно да научат нещо ново и са щастливи да споделят знанията си с други хора. Интелектът им е природна даденост и те определено знаят как да го използват.

5. Техният камък е тюркоазът. В древността тюркоазът се е смятал за камък на любовта, лоялността, финансовото благополучие и духовно израстване. Стара легенда разказва, че човек, който носи тюркоаз, винаги ще има приятели.

6. Цветето, което най-добре ги описва е джел (Ilex aquifolium). То се смята за магическия символ на Коледа и на много места по света с неговите клонки се украсяват домовете за празника. Мнозина вярват, че има защитни сили срещу беди, а така също, че носи късмет.

7. Според световната статистика декември е „мъжки“ месец. 52% от новородените през декември са момчета.

8. Интересен факт е, че въпреки изявената си индивидуалност и самостоятелност, родените през декември деца са послушни и изпълнителни. Родителите често имат с какво да се похвалят и гордеят от децата си.

9. През декември са родени много талантливи и изявени личности: Нютон, Бетовен, Уди Алън и Уолт Дисни.

Източник

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

6,556 преглеждания

Comments are closed.