4 класически рецепти за бебешки каши

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

bebeshki-kashiКаша със сирене

Необходими продукти:

3 с.л. натрошено изкиснато краве сирене

2-3 с.л. препечено брашно

1 ч.л. краве масло

200 мл. Вода

Начин на приготвяне:

Брашното се препича в сух тиган до приятен златист цвят. Водата се кипва с щипка сол и към нея се изсипва предварително размитото в малко студена вода препечено брашно. Бъркате енергично на средна температура, за да не загори кашата, варете още 2-3 минути до сгъстяване. Сваляте от котлона и прибавяте към топлата каша натрошеното сирене. Накрая прибавяте маслото, разбърквате докато се разтопи, охлаждате и сервирате.

 

Бебешка каша с месо


Необходими продукти за 1 порция:

20-30 гр. пуешко или бяло пилешко месо

1 малък картоф

1-2 розички карфиол или броколи

1 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Почистете и сварете зеленчуците в подсолена вода или в бульона от свареното преди това месо, прибавете и растителното олио. Пасирайте ги и ако е нужно добавете бульон, за да не е прекалено гъста кашата. Оставете на котлона още 4-5 минути, охладете и сервирайте.

 

Маслена каша


Необходими продукти:

2 с.л. препечено брашно

2 ч.л. масло

1 ч.л. кафява или обикновена захар

1 ч.ч. прясно мляко

1/2 ч.ч. вода

Начин на приготвяне:

Препечете на сух тиган брашното до златисто, прибавете маслото и разбъркайте добре. Прибавете студената вода като бъркате енергично, за да не се образуват бучки, а след това долейте прясното мляко. Варете кашата докато се сгъсти. Ако ви се стори, че е прекалено гъста добавете малко вода или мляко. Варете поне още 5-6 минути на слаб котлон. Накрая добавете захарта и охладете преди сервиране.

 

Плодова овесена каша

Необходими продукти:

2-3 с.л. фини овесени ядки

2 с.л. царевично нишесте без аромат

Плод според сезона

Начин на приготвяне:

Можете са накиснете предварително овесените ядки за няколко часа в студена вода, след това сменяте водата и варите до омекване. Размиване нишестето в  студена вода и го прибавяте към сварените овесени ядки. Варите докато се сгъсти. Отстранявате от котлона и охлаждате кашата. Към вече охладената овесена каша прибавяте ситно нарязания плод. Най-много подхождат ябълки, круши, ягоди, горски плодове. Може да се добави лъжичка кафява или обикновена захар ако плодовете не са достатъчно сладки.

www.purvite7.bg

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

27,813 преглеждания

Comments are closed.