4 класически рецепти за бебешки каши
Необходими продукти:
3 с.л. натрошено изкиснато краве сирене
2-3 с.л. препечено брашно
1 ч.л. краве масло
200 мл. Вода
Начин на приготвяне:
Брашното се препича в сух тиган до приятен златист цвят. Водата се кипва с щипка сол и към нея се изсипва предварително размитото в малко студена вода препечено брашно. Бъркате енергично на средна температура, за да не загори кашата, варете още 2-3 минути до сгъстяване. Сваляте от котлона и прибавяте към топлата каша натрошеното сирене. Накрая прибавяте маслото, разбърквате докато се разтопи, охлаждате и сервирате.
Бебешка каша с месо
Необходими продукти за 1 порция:
20-30 гр. пуешко или бяло пилешко месо
1 малък картоф
1-2 розички карфиол или броколи
1 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Почистете и сварете зеленчуците в подсолена вода или в бульона от свареното преди това месо, прибавете и растителното олио. Пасирайте ги и ако е нужно добавете бульон, за да не е прекалено гъста кашата. Оставете на котлона още 4-5 минути, охладете и сервирайте.
Маслена каша
Необходими продукти:
2 с.л. препечено брашно
2 ч.л. масло
1 ч.л. кафява или обикновена захар
1 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
Препечете на сух тиган брашното до златисто, прибавете маслото и разбъркайте добре. Прибавете студената вода като бъркате енергично, за да не се образуват бучки, а след това долейте прясното мляко. Варете кашата докато се сгъсти. Ако ви се стори, че е прекалено гъста добавете малко вода или мляко. Варете поне още 5-6 минути на слаб котлон. Накрая добавете захарта и охладете преди сервиране.
Плодова овесена каша
Необходими продукти:
2-3 с.л. фини овесени ядки
2 с.л. царевично нишесте без аромат
Плод според сезона
Начин на приготвяне:
Можете са накиснете предварително овесените ядки за няколко часа в студена вода, след това сменяте водата и варите до омекване. Размиване нишестето в студена вода и го прибавяте към сварените овесени ядки. Варите докато се сгъсти. Отстранявате от котлона и охлаждате кашата. Към вече охладената овесена каша прибавяте ситно нарязания плод. Най-много подхождат ябълки, круши, ягоди, горски плодове. Може да се добави лъжичка кафява или обикновена захар ако плодовете не са достатъчно сладки.
www.purvite7.bg
28,640 преглеждания