36 годишна жена забременя още при първия опит в Ин Витро центъра на Токуда

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

shutterstock_130026554

36-годишна жена с репродуктивни проблеми забременя с инвитро още след първия опит във Виена ИнВитро Център в Токуда Болница София, съобщават от лечебното заведение. Австрийският център е последната надежда на пациентката, която 5 години напразно се опитва да забременее в различни клиники в страната. След претърпян аборт и 2 неуспешни процедури, жената и нейният партньор са на ръба да се откажат от мечтата си да имат собствени деца.

Докато проучва възможности за инвитро процедури във Виена, двойката разбира, че в България също има център от веригата Kinderwunschzentrum и се решава на последен шанс в страната.

В българския Виена ИнВитро Център в Токуда Болница се проведоха  необходимите изследвания, и двойката започна класическа инвитро процедура. Предишните 2 неуспешни процедури са по метода ICSI(директно инжектиране на предварително селектиран сперматозоид в яйцеклетката). В австрийския център в България установиха, че в този случай класическо инвитро е напълно осъществимо.

Бъдещата майка е един от примерите за успешна ин витро бременност във Виена Ин Витро Център. Австрийският център в България реализира 61% успеваемост на клинични бременности от ембриотрансфер, в сравнение със средни стойности за Европа и България около 35%-40%. Международният опит и персонализираната грижа за пациентите са основни предимства на центъра. Философията на клиниките от международната верига включва индивидуален подход в лечението, съобразен с начина на живот и психологически комфорт – важни аспекти при създаването на нов живот.

В конкретния случай на тази 36-годишна пациентка, ембрионите от процедурата са 3 на брой с много добро качество. Два от тях са замразени, а един единствен е трансфериран на петия ден. „Ембриотрансферът на ден 5 означава добро състояние на ембриона, високи шансове за имплантация и безпроблемна бременност“, сподели д-р Лилия Димитрова, акушер-гинеколог и специалист по репродуктивна медицина във Виена Ин Витро Център. „При голяма част от пациентите, както и в този случай, ние успяваме да трансферираме само един ембрион с високо качество, елиминирайки рисковете от многоплодна бременност“, добави д-р Димитрова.

Към днешна дата жената вече е бременна в 6-ия месец с отлични показатели за нормално износване на плода.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Бременност

Етикети:

6,853 преглеждания

Comments are closed.