14 признака, че сте майка за първи път

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
mama-za-purvi-put

Майчинството, което ви се случва точно в този момент е ново преживяване за вас и определено е най-щастливият период от живота ви досега. Първата бременност, първото раждане, първото майчинство е единствено и неповторимо именно, защото е първо. Всички емоции и преживявания са единствени и неповторими и дори един ден да станете майка за втори път, всичко това ще има друг израз, а емоциите, които изпитвате сега няма да изпитате никога повече.

Разбира се, майчинството не е бляскава кариера, не е високи токчета, нито елегантни тоалети, няма прожектори и червени килими. Но те не са и нужни. Защото то е нещо много повече – то е онова време от живота ви, изпълнено с най-невероятните промени и най-неочакваните преживявания.

Ето 14 признака, чрез които всеки ще разпознае, че сте майка за първи път.

1. Нищо от ежедневието ви, изпълнено с грижи около бебето, не ви дразни. Понасяте храненето, пишкането, акането и повръщането без никаква съпротива.

2. Вашият режим е режимът на вашето бебе – бележници, таблици, графици – всичко е посветено на скоростната перисталтика на бебешкото коремче.

3. Не мислите дали или колко пъти ще смените памперса на бебето, това просто трябва да се свърши и вие сте човекът, който го прави непрекъснато.

4. Бебешките сополчета често са вашият единствен аксесоар. Дотолкова свиквате с това, че ви е необичайно да сте с облечена с дреха без петно.

5. Вие сте забравили как разговарят възрастните, но пък сте усвоили жестомимичния универсален бебешки език.

6. Гърдите ви са с различни размери. Нормално, ако не кърмите и от двете гърди на всяко хранене. Дори не е нужно да се притеснявате от това или да го криете.

7. Не забелязвате когато кърмата е потекла самоволно по блузата ви. Да, неприятно е да се разхождате с мокри петна, на това е част от майчинството също.

8. Модните аксесоари и красиви дамски чанти, които носехте преди са вече само спомен. Сега разнасяте огромни торби, в които с нечовешко затруднение откривате портмонето си, тъй като обикновено се опитвате да поберете във въпросната чанта половината къща, когато излизате.

9. Говорите в трето лице: „Мама те обича!“, „Мама сега бърза.“ и т.н.

10. Смятате всичко за потенциално опасно, поне до доказване на противното, макар че трудно можете да бъдете убедена, че безопасни неща изобщо съществуват, особено ако те се отнасят до бебето ви.

11. Успокоявате вашето бебе, дори когато това не е нужно и често го люлеете или галите, докато например чакате на опашка в супермаркета или на спирката, въпреки, че то не се нуждае от това.

12. Не си спомняте кога взехте душ за последно, макар да сте го записали в списъка си със задачи. Но в края на краищата предпочитате да спазите максимата „Спя, когато бебето спи“, а не „Взимам си душ, когато то спи.“

13. „Мама има нужда от почивка“ е мисъл, която често ви спохожда и околните нямат никакво извинение, ако не ви помагат да я получите. Ако не се сещат сами, напомняйте им го.

14. Чувствате педиатърът като член на семейството и неговият номер излиза на първо място в контактите ви в телефона, а и си говорите много повече с него, отколкото със съпруга или майка ви.

Да бъдеш майка е прекрасно нещо и със сигурност повечето от жените, преминали по този път, един ден, учудващо и за самите тях, с усмивка и носталгия ще си спомнят дните, когато несресаните им коси, в които са откривали какво ли не, ще са останали в миналото.

адаптация от www.familyshare.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

29,942 преглеждания

Comments are closed.