Здрави коремчета и щастливи деца – с мечето, което помага

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Здравето на детето е приоритет №1 за всеки родител. От особено значение за пълноценния растеж на децата е храната, която приемат. Важно е да не забравяме, че нездравословната храна влияе зле, като повишава теглото и увеличава риска от хронични заболявания.

Една от храните, които е добре да бъдат заменени, са зърнените закуски. Макар че сме обект на реклама от тях почти всекидневно, комуникациите им обикновено са доста атрактивни за децата и се предлагат като здравословна закуска, много от тях имат високо съдържание на захар и не засищат достатъчно. Добре е да се въздържаме и от фрешовете от цитрусови плодове. Плодовите киселини дразнят стомаха, което води до ускорено натрупване на солна киселина, като освен това съдържат „светлочувствителни“ химикали, които правят кожата по-уязвима към слънчевата светлина. Както знаем, сладкишите и сандвичите също не са добър вариант заради бързите въглехидрати, които се съдържат в тях. От тях се повишава нивото на кръвната захар и се натоварва панкреаса. По този начин се освобождава голямо количество инсулин, което улеснява отлагането на мазнини. Този тип храни могат да повишат и отделянето на газове.

doppelherz1_600_383

Казано накратко, основните неща, които е добре да се избягват за чревната флора на нашите деца са захарта, преработените храни, както и безпокойството. Антибиотиците също влизат в тази графа, понеже те не различават добрите от лошите бактерии, като убиват и двата вида. Знаем, че понякога е трудно да ги прескочим, но е задължително чревната флора да бъде възстановена с подходящите пробиотици.

Това, което е добре за здравите коремчета на нашите деца е истинската храна – пресните зеленчуци, плодове, ядки, варива, семена. Добре е да се избират органични продукти от свободно отглеждани животни без антибиотици, като е важно менюто да е разнообразно. За децата се препоръчва да приемат поне 20 вида различни растителни вида през седмицата. Детският стомах се нуждае всекидневно от комбинацията на пребиотични с пробиотични храни. Много важна е добрата орална хигиена и това детето да свикне от рано с миенето на зъби два пъти на ден. Не трябва да забравяме и че децата трябва да прекарват достатъчно дълго време на чист въздух и сред природата, защото почвата и растенията съдържат милиони микроорганизми, полезни за организма ни. При бебетата, от особена важност е кърменето, защото е трудно по друг начин да бъдат набавени подобни благоприятни бактерии. И на последно място, но не и по важност, е ние самите да се грижим достатъчно добре за здравето на стомаха си, най-малкото, за да сме добър пример за своите деца.

doppelherz2_600_401

В крайна сметка голяма част от родителите са наясно какво трябват да правят за децата си, за да растат със здрави стомахчета, но това невинаги е лесна задача, особено с все по-натовареното ежедневие и бума на нездравословните храни. Затова тук на помощ идва мечето, което помага или по-конкретно Допелхерц® Пробиотик Желирани мечета за Деца. Само с приема на две желирани мечета, вие предоставяте на детето си два милиарда тиндализирани бактерии – 1 милиард млечнокисели бактерии и 1 милиард бифидобактерии. Освен, че мечетата са с вкус на ягода, приятен за децата, съдържат витамин В6, ниацин и пантотенова киселина, които имат различни полезни функции. Те помагат на детето ви да се справя по-бързо със стомашно-чревните неразположения, поддържат добрия баланс на чревната флора и спомагат за подобряване на съпротивителните сили на организма.

Избирайки Допелхерц® Пробиотик Желирани мечета за Деца помагате както за здравото стомахче на вашето дете, така и на фондация “За Нашите Деца” в инициативата “Превенция на изоставяне на бебета и малки деца’’.

Според данни на фондацията, след проведено национално изследване, част от българските родители са изправени пред тежката дилема да се разделят със своето новородено още в родилно отделение поради бедност (75%), липса на подкрепа (48%), лоши битови условия (65%), умствени и психични затруднения (33%). По информация на НСИ само през 2020 г. в социални домове в България са постъпили 408 деца. Фондацията се ангажира с изграждането на подкрепяща мрежа около тях, която включва роднини и близки, и работи усилено за повишаване на мотивацията и увереността на родителите, че ще се справят с родителските грижи. При необходимост, „За нашите деца“ осигурява и така наречения “Пакет за новородено”, който съдържа всичко необходимо за посрещането на бебето. Благодарение на свършената дотук работа, през 2019 г. спасени от изоставяне и трайна раздяла с майките си са 342 деца, а 1428 деца и техните родители са получили социална и психологическа помощ.

Дългосрочното партньорство на Допелхерц® и фондацията стартира през септември 2020 г., като всяка закупена опаковка от продуктите Допелхерц за деца и майки (Допелхерц® Актив Мама, Допелхерц® Имуно за деца, Допелхерц® Витамини А-Я сироп за Деца и Допелхерц® Пробиотик Желирани мечета за деца) е подкрепа за каузата. Благодарение на сътрудничеството и подкрепата на потребителите, за първите шест месеца са събрани и дарени 16 000 лв., което е много близо до първоначално поставената цел от 20 000 лв. в рамките на 1 година и дава шанс на повече малки герои да растат в пълноценна семейна среда. Още по-важното е, че само за първите три месеца на 2021 г., 116 деца са били спасени от изоставяне.

Избирайки един от тези 4 продукта и доверявайки се на мечето, което помага, имате шанс да бъдете герои – в здравето на вашите деца и в живота на стотици други, застрашени от изоставяне.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Полезно

Етикети:

16,341 преглеждания

Comments are closed.