Защо е важно да научим децата си да пият вода?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

ROSA_OOH_Billboard_402x307cm_Extrinsic-1

Ако искате здраво, умно и енергично хлапе, което е способно ежедневно да се справя с всякакви задачи, сред важните ви приоритети като родител е да го научите да пие достатъчно  вода. Още повече, че навиците, сформирани в детството, остават за цял живот. И най-важното е, че когато порасне, вашето дете ще ви бъде благодарно за това.

Знаете ли, че водата е:

  • 75% от мозъка на детето
  • 83% от кръвта.
  • 22% от костната тъкан
  • 75% от мускулите

Защо е необходимо децата да пият вода?

  • Водата регулира телесната температура на организма
  • Поддържа бодростта, вниманието и мускулната активност
  • Подобрява функцията на храносмилателната система
  • Засилва концентрацията, паметта и намалява умората
  • Помага на тялото да се изчисти от  токсини
  • Подобрява и повдига настроението

Колко вода трябва да пие детето дневно?

Умножете теглото (в килограми) на детето по 2,205 и после разделете на 2. След това полученият резултат отново разделете на числото 8. Последната стъпка е да умножите получения резултата на 240. Така ще получите количеството вода, което е препоръчително да изпива детето ви на ден.

Например, ако е 23 кг:

1. (23 × 2,205) ÷2 = 25,35.

2. 25,35 ÷ 8 = 3,17.

3. 3,17 × 240 = 760 мл. вода е необходимо да изпива на ден дете с тегло 23 кг.

Когато децата са малки, тяхната физическа активност е по-висока, а и при самия растеж изразходват много енергия. Затова не трябва да забравяме, че детският организъм се нуждае от повече вода. Не е необходимо те да почувстват жажда, за да им дадете вода. Жаждата се появява, когато загубата на вода е най-малко две чаши.

 

Коя е най-подходящата вода за вашето дете?

На пазара се предлагат безброй опции от бутилирана вода, но в повечето случаи те не са подходящи за най-малките членове на семейството. Измежду минералната, изворната и трапезната, най-подходяща е изворната вода.

Освен това е препоръчително да проверявате и съдържанието на натрий и минерали. Изворната вода, каквато е Роса, е свежа, по-лека е на вкус и е екологично чиста. Благодарение на естествения си произход и на ниското си съдържание на минерали, особено натрий, изворната вода Роса е подходяща за всекидневна употреба за всяка възраст, включително и за приготвяне на бебешка храна.

7 стъпки да създадете навик у детето си да пие вода

1. Разкажете му за ползата от водата

Обяснете му за магическите свойства на водата и как тя ще го направи по-силен и по-умен.

2. Подбирайте бутилката на водата да бъде удобна за децата

Превърнете пиенето на вода в приятна емоция. Изворна вода Роса вече е в нова, по-удобна бутилка от 330 мл. Тя е изключително подходяща и специално пригодена за употреба от деца.

3. Оставяйте водата на достъпно за децата място

Водата винаги трябва да е на разположение на малките членове от семейството. Нека има по една бутилка не само в кухнята, но и в дневната, и детската стая.

4. Винаги подготвяйте в ученическата раница по една бутилка за училище

5. Нарисувайте разделения на бутилката

С перманентен маркер отбележе количеството вода, което е необходимо детето да изпие до обяд, а също и до края на учебния процес. Можете да нарисувате на бутилката и сърчице, слънце или да напишете кратко позитивно послание за предстоящия ден.

6. Бъдете пример за подражание

Отпивайки глътка вода, не пропускайте да похвалите нейните качества пред детето – определете я като най-прекрасната и вкусна напитка на целия свят и повтаряйте колко обичате да пиете вода. Когато си наливате чаша вода, винаги предлагайте и на детето.

7. Отбелязвайте успехите всеки ден

Направете табло, на което да отбелязвате всяка вечер кой колко вода е изпил през деня. Може да оценявате резултатите с поощряващи червени точки, оценки, звездички и т.н., както и да се възнаградите взаимно за това, че чудесно сте се справили със задачата да пиете достатъчно вода през деня.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,469 преглеждания

Comments are closed.