Юникити – нов детски сериал за приятелството и оптимизма

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

unikity

„Юникити“ е най-новия детски сериал, който Cartoon Network пуска на 21 май. Той ще се излъчва всеки ден от 17:00 часа.

Във новия сериал се разказва за котето еднорог Юникити, познато от The LEGO® Movie. То е владетел на магическо кралство – изцяло анимирана вселена, която представя свят, пълен с приключения, приятели, вълнения и танцови партита. Като господар на кралството дните на Юникити са доста натоварени и пълни с отговорности. За Юникити най-важно е да е сигурна, че всички са щастливи и да избави кралството от негативността. Оптимизмът й не бива да бъде разбиран погрешно обаче. Тя не трябва да бъде ядосвана. С нея трябва да се внимава, въпреки безкрайната й енергия и креативност, особено ако някой попречи на разпространението на позитивните й вибрации или пък натъжи малкия й брат и най-добър приятел Пъпикорн. Освен тях в замъка живеят д-р Фокс и  довереният  бодигард на Юникити – Хоукодайл. Въпреки премеждията, които преминават, Юникити и нейните приятели се стремят да направят всеки ден колкото се може по-щастлив и изпълнен с радост.

Ето какво споделят продуцентите на Юникити.

ed-skudurЕд Скъдър – продуцент

Занимава се с анимация и шоубизнес над 15 години. Работи по игрални и късометражни филми, телевизионни проекти, реклами, музикални клипове и интернет сериали. През 2010 г. създава и съпродуцира хит сериала Dick Figures, който за известно време е анимация номер едно в YouTube с почти половин милиард гледания. Той пише и режисира Dick Figures The Movie, който натрупва повече от 300 000 долара в Kickstarter. Така чупи рекорда за анимационни проекти. Оттогава Ед работи и върху Pickle & Peanut, Малки Титани: В готовност. Бил е Творчески директор в анимационния сектор на GoldieBlox Inc.

pin-wangЛин Уанг – продуцент

Лин Уанг завършва университета в Пенсилвания и работи в сферата на анимацията в продължение на почти десетилетие за компании като Walt Disney, Nickelodeon, Cartoon Network, Fox, MTV, Mondo Media и много други. След като се присъединява към Six Point Harness като аниматор, тя създава и съпродуцира хит сериала DOGSNACK за Rugburn, който има над 2,5 милиона гледания. Работи като дизайнер на герои за Disney, а след това е и творчески директор в анимационния сектор на GoldieBlox Inc.

Защо избрахте да създадете сериал с главен герой Юникити?

Ед: Юникити набра голяма популярност от The LEGO Movie. Тя не присъства във филма много дълго, но публиката наистина се влюби и почувства връзка с нея. Ние също се  почувствахме така. Тя беше нашата любима част от филма и е доста близо до ума да базираме сериала на нея. Има много интересни неща около Юникити, тя има чудесен характер с много различни аспекти, които искахме да разгледаме. Телевизионното шоу ни позволява да изследваме коя е тя всъщност и в какви страхотни приключения ще се впусне.

Защо избрахте 2D вместо 3D?

Ед: Това беше решение, до което стигнахме по време на подготвителните работи. The LEGO Movie изглежда невероятно на 3D, но 2D ни дава възможност да разглеждаме Юникити в по-голяма дълбочина, отколкото виждаме във филма. Вълнуваме се да покажем на аудиторията колко забавна може да е Юникити в един по-различен и шантав свят.

Лин: В 2D можем да си играем със стила и да разширим диапазона от физиономии на героите и също така да добавим повече действия, отколкото бихме могли да направим с 3D технология. Също така имаме възможност да видим как изглежда LEGO в 2D вселената.

Ед: Вълнуваме се от това как ще се почувства публиката, когато го види.

Какъв владетел е Юникити?

Ед: Тя е много милосърдна владетелка. Пълна е с позитивност и оптимизъм, винаги се опитва да запази всички в царството щастливи и отдадени на забавленията през цялото време. Дори малко повече от нужното.

Лин: Ето какво би казал нейният иконом Ричард: „Мисля, че тя е много приятна, винаги се опитва да остане позитивна, да направи хората щастливи. Но е склонна и към избухливи моменти, ако някой реши да нарани приятелите й  или малкия й брат или чувствата на когото и да било другиго.

Какъв е характерът на Юникити в сериала?

Ед: Юникити е много емоционална котка и ние доста обичаме да си играем с тези емоции. Когато се ядосва, това винаги е на n-та степен, понякога пък е тъжна. Kогато се разстрои, тя става синя и често плаче. А пък когато е супер щастлива и засмяна, от главата ѝ излизат дъги, така че нейните емоции винаги са много ярки.

Лин: Преувеличаваме емоциите ѝ, тъй като си представяме, че така децата ги усещат по-ясно.

Ед: Тъмната страна на Юникити е нещо, което беше огромен хит в The LEGO Movie и ние я разглеждаме в дълбочина в шоуто.

Лин: Заехме се и с други неща освен тъмната ѝ страна и развихме всички други емоции. Като например тъга, смущение и всичко, което можеш да почувстваш.

 В шоуто се срещаме с много нови герои – може ли да ни разкажете за главните персонажи? Кои са техните черти, които аудиторията ще разпознае в себе си?

Ед: Пътикорн е шантаво малко момче, което обича забавленията, рождените дни, видеоигрите, камионите чудовища като всяко дете на неговата възраст. Момчетата и момичетата ще намерят сродни черти с него. Юникити има и умна приятелка учен – д-р Фокс. Докторката много обича математиката, науката и решаването на проблеми. Тя мисли много логично и е много любознателна и изобретателна. Мисля, че много хора по света могат да разпознаят себе си в нея.

Лин: Следващият е Хоукодайл, който е мускулите в отбора. Във всяка група приятели си има един човек, който винаги пази всички. Той е готов за действие, супер лоялен е, много спокоен и съсредоточен и зареден с пълен асортимент хватки като на супер герой. Част от групичката е и Ричард, който е икономът на Юникити. Той е уравновесеният от компанията, обича чистенето, четенето и винаги е здраво стъпил на земята. Може да се каже, че е нещо като бащината фигура – грижи се за хората и почиства след разхвърляните си приятели.

Какви са основните теми и ключови послания в „Юникити“?

Ед: Героите имат набор от универсални теми. Шоуто засяга често приятелството, позитивността, постоянството и работата в екип. И всичко това с много забавление и приключенски моменти.

Лин: Някои от ключовите неща, които искаме публиката да възприеме от шоуто, са да запази позитивизма си, постоянството, работата в екип, приятелството, както и забавлението и приключенията. В сериала всички се обичат и работят заедно. Надяваме се, че тяхната работа в екип и постоянство ще окажат положително въздействие върху аудиторията.

Откъде черпите вдъхновението си?

Лин: Черпим много вдъхновение от оригиналния източник, който е The LEGO Movie – той ни предоставя страхотен план-схема.

Ед: Личното ни вдъхновение идва от гледането на много анимационни филми. Това е смесица от американски анимации в събота сутрин, но също и аниме. Имаме няколко любими сериалчета към които винаги се връщаме за вдъхновение. Наистина ми харесваше анимационния Батман, докато растях. Гледал съм го всеки ден след училище.

Лин: Аз лично винаги съм обичала Сейлър Муун.

Кой от героите разпознавате в себе си?

Лин: Бих казал Юникити, но също така бих казал, че и за двама ни всъщност е смесица от всички тези герои. Можете да вземете различни качествата от всеки от тях и ги откриете в себе си, но все пак за мен, този герой е Юникити.

Ед: Мисля, че по-скоро Пъпикорн, но в някои дни, когато сме затрупани с работа, се чувствам малко като Ричард, така че може би трябва да кажа по-малко от всички!

Кой герой смятате, че ще допадне най-много върху аудиторията?

Ед: Юникити – тя има най-обширния и всестранно развит характер и също така няма емоция, която да ѝ липсва. Тя е много емоционална котка. Обикновено е много оптимистична, позитивна и щастлива, но е доста избухлива, ако някой се опитва да навреди на приятелите ѝ или да разруши кралството. В същото време тя също може да бъде много тъжна и състрадателна, когато нещо се случва с нейните приятели или малкия ѝ брат, или дори ако цветята са разстроени. Персонажът ѝ обхваща огромна гама от емоции, затова мисля, че има по нещо за всеки.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,803 преглеждания

Comments are closed.