Благотворителен базар подарява вълшебно лято на деца с увреждания

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

rabotilnichka-za-chudesa

Инициативата „Работилничка за чудеса”, която подпомага деца с увреждания и техните родители ще бъде подкрепена от благотворителен базар в София на 23 юни, неделя.

Събитието предстои да се проведе в hOUR SPACE – Общество за психология и психотерапия, където всеки ще има възможност да закупи артикули на символични цени и по този начин да се включи в каузата.

„Работилничка за чудеса” е инициатива, която организира безплатни арт-терапевтични занимания за деца и младежи с увреждания, както и творчески ателиета за техните родителите. Целта на Работилничката е да изгради подкрепяща среда, в която деца и младежи да учат, да творят заедно и да създават приятелства. И най-важното – да знаят, че са обичани, обгрижвани и че с ръцете си умеят да изработват красиви неща. „Изготвихме специална селекция от секънд хенд дрехи и аксесоари, които всеки желаещ ще може да закупи на символични цени на 23 юни и да помогне на инициативата.

Всички дрехи, които ще намерите на базара са без следи от употреба и вече нетърпеливо чакат новите си собственици, които ще ги носят с радост, сещайки се, че с тях са подарили детска усмивка.”, споделят организаторите на благотворителния базар Десислава Димитрова и Елизабет Георгиева.

По време на базара Диа и Мира, стилисти и създатели на Atidora – блог на годината и моден блог на годината, ще разкажат повече за тъмната страна на бързата мода. Ще споделят своя опит и трикове за капсулен гардероб. Блогърките ще покажат и как можем да бъдем модерни и в същото време полезни за околната среда и ще разкрият на гостите трикове за рециклирането на дрехи.

„С благотворителния базар искаме да подкрепим инициативата и да покажем колко всъщност могат децата с увреждания. Надяваме се със събраните средства да успеем да помогнем в сбъдването на едно дългоочаквано и мечтано лято за децата. Лято за игри, забавления, нови приятелства, знания и умения.”, допълват организаторите.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,123 преглеждания

Comments are closed.