• No categories

Яхния със сини сливи

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

yahniya-sini-slivi

Продукти: 700-800 грама телешко (овче) месо, 1 малка галва лук, 30-40 сухи сливи, накиснати от вечерта в хладка вода, 1-2 карамфилчета, щипка канела, 1 чаена лъжичка препечено брашно, 2-3 супени лъжици краве масло.

Измиваме и нарязваме месото и го задушаваме с настъргания лук. Върху месото слагаме сухите сливи, заливаме с вода и варим на тих огън. Преди дръпване от огъня сгъстяваме яхнията с препеченото брашно, пускаме в него канелата и карамфилчетата. Разбъркаваме. Поръсваме щедро с магданоз.

Рецепта от книгата “Селска кухня”
на издателство Колхида

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

2,887 преглеждания

Comments are closed.