Въвежда се електронно обучение за всички ученици. Образователните канали тръгват от 17 март

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

computer-games

След обявяването на извънредно положение в страната на 13 март 2020 г., мерките за ограничаване на разпространението на новия коронавирус стават драстични. В тази връзка се преустановяват и всички занимания в яслите, детските градини, училищата и университетите. Те ще останат затворени до второ нареждане.

Поради тези обстоятелства МОН насочи усилията си върху отравянето на онлайн платформи и канали за обучение.

Онлайн обучението официално стартира днес – 16 март (понеделник), а от утре БНТ стартира излъчването на телевизионни уроци по каналите БНТ2 и БНТ4. Най-вероятно от 17 март (вторник) те ще стартират и по този начин страната ни ще има образователна телевизия за учениците от началните класове. Заниманията ще са насочени към самоподготовката на учениците и затвърждаването на взетия до момента материал.

Издателствата предоставят всичките си електронни учебници за безплатно ползване.

Предвижда се идната седмица да стартира и обучение във виртуални класни стаи.

Търсят се и варианти за обучението и на децата, които нямат достъп но интернет.

“Кризата е възможност да направим по-голяма и по-бърза крачка към електронно обучение. Възможност да акцентираме върху това, което наричаме дигитално-медийна грамотност или дигитално медийно възпитание.” Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев пред БНТ.

Според него е много важно в този период на непрекъснато нарастване на броя на заразените от новия коронавирус у нас да се намали социалното общуване, тъй като младите хора дори да са по-малко засегнати, могат да бъдат преносители на заразата.

Според него настоящата ситуацията е съвсем различна от обичайните грипни ваканции и сега отговорността на родителите е още по-голяма.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,595 преглеждания

Comments are closed.