Вселенската сила – любов, писмо от Айнщайн до дъщеря му

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
Einstein

 

“Когато изложих своята теория на относителността, малцина ме разбраха.  Това, което ще разкрия пред човечеството сега отново ще се сблъска с неразбиране и предубеждение.
Ще те помоля да пазиш писмата колкото време е необходимо, години, десетилетия, докато човечеството не напредне толкова, за да приеме това, което ще обясня по-долу.

Съществува изключително мощна сила, за която науката все още не е намерила официално обяснение. Това е сила, която включва и управлява всички други сили и дори стои зад всеки действащ феномен във вселената и все още не е идентифициран от нас. Тази вселенска сила е ЛЮБОВТА. Търсейки обединена теория за Вселената, учените забравиха най-силната, невиждана сила.

Любовта е светлина, която просвещава тези, които я дават и приемат.

Любовта е гравитация, защото кара някои хора да се чувстват привлечени към други.

Любовта е сила, защото тя размножава най-доброто, което имаме и позволява на човечеството да не изчезне заради слепия си егоизъм. Любовта се развива и разкрива.

За любов, всички ние сме готови да умрем.

Любовта е Бог и Бог е Любовта.

Тази сила обяснява всичко и дава смисъл на живота. Това е променливата, която твърде дълго игнорирахме, може би, защото сме изплашени от любовта, която е единствената енергия във Вселената и човека все още не се е научил да контролира.

За да дам видимост на любовта направих проста замяна в едно от най-известните ми уравнения.

Ако вместо E = mc2 приемем, че енергията да се излекува света може да се получи чрез любов, умножена по скоростта на светлината на квадрат, стигаме до извода, че любовта е най-могъщата, съществуваща сила, защото няма граници.
След провала на човечеството да използва и контролира други сили на Вселената, които се обърнаха срещу нас, трябва спешно да захраним себе си с друг вид енергия.

Ако искаме вида ни да оцелее, ако искаме да намерим смисъла в живота, ако искаме да спасим света и всяко съзнателно същество, любовта е единия единствен отговор.
Може би все още не сме готови да направим бомба от любов, устройство, което да е достатъчно силно да унищожи омразата, егоизма и алчността, които опустошават планетата.

Въпреки това, всеки индивид носи в себе си малък, но силен генератор на любов, чиято енергия чака да бъде освободена.

Когато се научим да даваме и получаваме тази вселенска енергия, скъпа Лизерл, ще сме потвърдили, че любовта властва над всичко, в състояние е да преодолее всичко и нищо, защото любовта е квинтесенцията на живота.

Дълбоко съжалявам, че нямах възможността да изразя това, което е в сърцето ми, и което през целият ми живот туптеше за теб. Може би е твърде късно за извинение, но след като времето е относително, имам нуждата да ти кажа, че те обичам, и че благодарение на теб успях да достигна до основният отговор!

Твой баща,
Алберт Айнщайн”

04ae6f4e-1689-4537-86a9-ab90e91f64f0

 

Превод от idealist4ever.com – www.purvite7.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

16,256 преглеждания

Comments are closed.