„Всеки ден имам пациентка с цистит!“ – интервю с популярния акушер-гинеколог д-р Сашо Георгиев от МЦ „Майчин дом“ (+видео)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Д-р С. Георгиев: Всеки ден имам пациентка с цистит!

Променливото пролетно време провокира цистита, особено при жените, които вече са страдали от този проблем. Защо циститът се повтаря, въпреки лечението с антибиотици, обяснява популярният акушер-гинеколог д-р Сашо Георгиев от МЦ „Майчин дом“, гр. София

Има разлика между причина и причинител

За повечето жени причина за цистита е простудата. Истината е, че причините са много и при всяка жена са различни. Но причинителят е един и това е бактерията Ешерихия коли – в 85-90% от случаите.

Защо антибиотиците не успяват да унищожат бактериите?

Бактерията Ешерихия коли съумява да си изработи защитна система срещу антибиотика и да се скрие от неговото действие. Ето защо често дори и след прием на антибиотици, циститът се повтаря. Затова съветвам моите пациентки да приемат антибиотици само след резултат от изследване и под мой контрол.

Вижте препоръките на акушер-гинеколога тук:


Ако почувствате парене при уриниране и често се налага да посещавате тоалетната, винаги имайте предвид, че най-често това са симптоми на цистит. Можете да си помогнете естествено и безопасно с Уринал Акут – най-предпочитаният продукт в тази категория, поради неговия бърз ефект и лесен прием. Ще го намерите в аптеките без рецепта!

 1200x628px

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,475 преглеждания

Comments are closed.