Вкусни бебешки рецепти с даровете на есента (част 3)
Пюре от карфиол с масло
Необходими продукти:
200 гр. карфиол
75 мл. прясно или адаптирано мляко
1 ч.л. масло
2 ч.л. брашно
Начин на приготвяне:
Измийте и накъсайте карфиола на розички, сварете го в леко подсолена вода до пълно омекване. Отцедете го и го пасирайте. Към полученото пюре прибавете размитото в студеното мляко предварително препечено брашно е оставете на огъня за още няколко минути, докато сместа се сгъсти. Бъркайте непрекъснато, за да не загори. Накрая прибавете маслото.
Карфиол със сирене на фурна
Необходими продукти:
200 гр. карфиол
50 гр. изкиснато сирене
1 жълтъка
2 с.л. кисело мляко
Бучка масло
Начин на приготвяне:
Почистете, накъсайте на дребни розички и сварете карфиола, след това го отцедете и прибавете сиренето и маслото. Направете заливка от жълтъка и киселото мляко и залейте ястието. Запечете до порозовяване. Сервирайте топло, а ако детето е още малко преди това намачкайте порцията с вилица.
Сладко царевично пюре
Необходими продукти:
2 бр. млечни царевици
50 мл прясно или адаптирано мляко
1 ч.л. захар
Начин на приготвяне:
Сварете млечните царевици в тенджера под налягане на 10-15 минути. Охладете и отделете зърната. Заедно с млякото и захарта пасирайте до получаване на хомогенно пюре.
Ако царевицата е достатъчно сладка, намалете количеството захар или изобщо я изключете.
Лек есенен плодов десерт
Необходими продукти:
2 средно големи ябълки
2 круши
1 парче тиква
¼ от средно голяма дюля
лист индрише
щипка канела
1 ч.л. захар (ако е необходимо)
Начин на приготвяне:
Почистете, обелете и нарежете плодовете и тиквата на кубчета. Сварете ги заедно с индришето в малко количество вода. След като омекнат, отстранете индришето и пасирайте до гладкост. Добавете канелата и захарта (ако е необходимо да се подслади допълнително пюрето), охладете и сервирайте.
40,279 преглеждания