Вкусни бебешки рецепти с даровете на есента (част 3)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Пюре от карфиол с масло

Необходими продукти:

200 гр. карфиол

75 мл. прясно или адаптирано мляко

1 ч.л. масло

2 ч.л. брашно

Начин на приготвяне:

Измийте и накъсайте карфиола на розички, сварете го в леко подсолена вода до пълно омекване. Отцедете го и го пасирайте. Към полученото пюре прибавете размитото в студеното мляко предварително препечено брашно е оставете на огъня за още няколко минути, докато сместа се сгъсти. Бъркайте непрекъснато, за да не загори. Накрая прибавете маслото.

karfiol-sirene-zapekanka

Карфиол със сирене на фурна

Необходими продукти:

200 гр. карфиол

50 гр. изкиснато сирене

1 жълтъка

2 с.л. кисело мляко

Бучка масло

Начин на приготвяне:

Почистете, накъсайте на дребни розички и сварете карфиола, след това го отцедете и прибавете сиренето и маслото. Направете заливка от жълтъка и киселото мляко и залейте ястието. Запечете до порозовяване. Сервирайте топло, а ако детето е още малко преди това намачкайте порцията с вилица.

 

Сладко царевично пюре

Необходими продукти:

2 бр. млечни царевици

50 мл прясно или адаптирано мляко

1 ч.л. захар

Начин на приготвяне:

Сварете млечните царевици в тенджера под налягане на 10-15 минути. Охладете и отделете зърната. Заедно с млякото и захарта пасирайте до получаване на хомогенно пюре.
Ако царевицата е достатъчно сладка, намалете количеството захар или изобщо я изключете.

 

Лек есенен плодов десерт

Необходими продукти:

2 средно големи ябълки

2 круши

1 парче тиква

¼ от средно голяма дюля

лист индрише

щипка канела

1 ч.л. захар (ако е необходимо)

Начин на приготвяне:

Почистете, обелете и нарежете плодовете и тиквата на кубчета. Сварете ги заедно с индришето в малко количество вода. След като омекнат, отстранете индришето и пасирайте до гладкост. Добавете канелата и захарта (ако е необходимо да се подслади допълнително пюрето), охладете и сервирайте.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

40,279 преглеждания

Comments are closed.