В 17 града стартира инициативата „Моят зелен град“

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

EKOPACK_Teatyr

В събота – 26.09.2015 г. стартира осмото поредно издание на еко инициатива „Моят зелен град“.

Началото е в 10:00 часа в град Банкя, където стотици еко-любители ще могат да засадят дърво и да направят региона по-зелен.

За пореден път тази година доброволческата кампания се организира от Coca-Cola в България, Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) и ЕКОПАК България АД, с подкрепата на район Банкя.

В съботния ден, всички присъстващи природолюбители ще могат да вземат участие за създаването на първата гора на „Моят зелен град“.

За децата ще бъде организирано специалното образователно куклено шоу на ЕКОПАК и  „Театър на приказките – София“: „Приказка за юначета с празни тумбачета: Хартояд, Пластоядка и Стъклояд в парка”. Кампанията цели да подпомогне възпитаването на любов към природата у децата и да им покаже как могат да се грижат за нейното опазване.

MyGreenCity_1

17 български населени места ще се включат в тазгодишното издание на кампанията през идните няколко седмици. В активности по почистване, боядисване на пейки, маси и беседки, както и възстановяване на кошчета за боклук и изграждане на катерушки ще вземат участие доброволци от Боровец, с. Розово (обл. Пазарджик), Сандански, Велико Търново, Русе, Плевен, Берковица, Габрово, Варна, Мъглиж (обл. Ст.Загора), Димитровград, Смолян и Добрич.

Жителите на Бургас, Сливен и Ямбол, ще впрегнат своите усилия в разчистване на дерета от камъни, както и в ремонтни дейности на църквата в манастир „Света Богородица“. Тази година с активности по залесяване ще се включат и доброволци от Пловдив и Търговище.

MyGreenCity_2

Всички еко-любители са добре дошли да се включат в инициативата, а на място ще могат да получат необходимите за облагородяване на областта материали.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,575 преглеждания

Comments are closed.