Удължават ваканцията в страната заради грипната епидемия и сложната метеорологична обстановка

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

zima

На 9 януари няма да се учи в 27-те областни града в страна, както и в почти всички общини. Заради усложнената обстановка в страната и грипната епидемия, кметовете решават колко да са неучебните дни – до 10 или до 11 януари.

От 9 до 11 януари няма да има учебния занятия в областите Кюстендил, Габрово, Пазарджик, Силистра, Монтана и София-област, както и общините Благоевград, Димитровград, Хасково, Тополов град, Луковит, Стражица и Стамболово, Марица, Садово и Стамболийски.

Заради грипна епидемия в цялата Ямболска област също има тридневна ваканция до 11 януари включително.

В Русенско от 9 до 11 януари няма да се учи в общините Борово, Бяла и Ветово, в Сливо поле – само на 9 януари. В община Ценово неучебни са 9 и 10 януари. Във варненската община Суворово са затворени за два дни двете училища и детската градина, както и в селата Чернево и Николаевка.

На 9 и 10 януари няма да се учи и в област Стара Загора, общините Велико Търново, Враца, Мездра, Роман, Криводол, Борован, Хайредин, Тетевен и Угърчин. Два дни няма да отварят училищата и в хасковските общини Минерални бани и Свиленград.

Кметовете на всички общини от област Перник също разпоредиха ваканция до 10 януари включително. Два дни е допълнителната ваканция в пловдивските общини Карлово, Лъки и Асеновград.

В община Добрич няма да ходят на училище от 9 до 11 януари включително, а в Тервел и Шабла – на 9 и 10.

В общините Сливен, Троян, Симеоновград, Дългопол, Нова Загора, Твърдица и Котел неучебен засега ще бъде само 9 януари (понеделник).

Във връзка с прогнозата за метеорологични явления за код ОРАНЖЕВО и данните за ниски температури в класните стаи на училища в София‐град, след съгласуване с началника на РУО, кметът на Столична община обяви за неучебни дни 9 и 10 януари 2017 година. За всички общини в София‐регион дните 9, 10 и 11 януари 2017 г са обявени за неучебни.

По Закона за предучилищното и училищното образование, ваканциите се удължават със заповед на кмета на съответната община.

Пълната информация по общини можете да прочетете в сайта на МОН.

по информация на МОН

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

9,897 преглеждания

Comments are closed.