Учителите на задължителен психотест всяка година

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

MON-novi-uchebni-planove

Нови правила задължава учителите да се явяват на задължителен психотест всяка година. Това предвижда наредба на здравното министерство, която вече е в сила. Заради приетия нов закон за образованието се оказва, че здравното министерство прави прегледите при психиатър задължителни за учителите.

Те ще трябва да се явяват на тях всяка година до 30-ти септември. Учител няма да може да бъде човек, който има шизофрения, разстройства на настроението, епилепсия, деменция, педофилия или белодробна туберкулоза с бацилоотделяне. И всичко това наистина разгневи учителите.

Работа сред деца всеки ден. Години наред. Подложени на шум, емоции и отговорности. Това е само част от професията „учител”. Но понякога напрежението може да доведе до проблеми. Психически.

Учениците са “за”задължителните психотестове на преподавателите, много от тях споделят, че имали неприятни ситуации с някои от тях. И в името на сигурността на децата идват новите правила.

Прегледите ще са задължителни всяка година. Новоназначените учители ще ги плащат сами. А след това разходите ще са за сметка на училището. Решението разгневи синдикатите, защото не било съгласувано с тях.

Учителите настояват психотестовете да не са всяка година.

по информация на www.nova.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,583 преглеждания

Comments are closed.