Три забавни идеи за здравословни великденски закуски
Да храним здравословно децата си по време на празници, е истинско предизвикателството, особено когато пазарът изобилства от всякакви шоколадови и захарни изкушения.
Както и да се стараем, каквото и да правим, ясно е, че около празник като Великден, няма как да избегнем сладкишите, шоколадовите и захаросаните лакомствата. Великден е любимият празник на много от нас, но прекаляването с храна е вредно както за възрастните, така и за децата. И не е трудно да прекалим още докато пазаруваме, защото магазините са пълни с изкушения, но ето три идеи, които ни предлага Кристин Бърнет от childhood101.com. Те са чудесни за сутрешна или лека следобедна закуска с чаша чай и освен че са забавни за изпълнение и децата с удоволствие ще помагат в приготвянето им, те са забавни на вид и са много вкусни.
Кашкавалено пиле
Разрежете на две един земел. Поръсете върху едната половина с настърган кашкавал или друго сирене, подходящо за разтопяване и го пъхнете в парти грил или във фурната за 4-5 минути, за да се разтопи. Докато е още топъл сандвича, направете очички от нарязана маслина, а човка и крачета от суров морков. Сервирайте с подходяща напитка – чай, пресен натурален сок или айрян.
Бисквитени “яйца”
Децата ще харесат приготвянето им почти колкото истинското боядисване и декориране на яйцата за празника. Изберете подходящи бисквити с овална форма или изрежете подобни форми от бишкоти и ги намажете с крема сирене. Декорирайте със сушени плодове в различни цветове, ядки, шоколадов чипс и дребни разноцветни бонбони.
Великденски заек
Разрежете един земел и запечете двете половини в тостера. Едната половина разполовете още веднъж. Намажете трите части с крема сирене, върху двете четвъртини сложете ягодово сладко – това ще са ушите на Зайо, а върху цялата половина оформете заешкото „лице“ – муцунка, мустаци и очички с помощта на стафиди, сушени сини сливи или червени боровинки.
Ммм, вкусно, нали?
8,400 преглеждания