• No categories

Топла рибена салата

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Topla ribena salata_660x430

Тази сгряваща душата и омайваща сетивата рибна салата чудесно се връзва с хладните дни и навява хубави морски спомени 

 

Необходими продукти за 4 порции

500 г пресни картофи

300 г филе от пушена риба – паламуд, пъстърва, сьомга, халибут

100 г крехки листа от спанак или зелена салата

1 глава червен лук, нарязана на кръгчета

2 с. л. джоджен, нарязан на ситно

 сол, пипер, зехтин и лимонов сок на вкус

 

Начин на приготвяне

  1. Пресните картофи се срязват на две и се сваряват за 15 мин. в леко подсолена вода. Отцеждат се.
  2. Още горещите картофи се смесват с накъсаната на парченца риба, спанака, джоджена и лука. Овкусява се със сол, пипер, зехтин и лимонов сок.
  3. Салатата се сервира върху листа от спанак.

 

Рецептата е създадена и избрана за Първите седем от списание Меню.


Още вкусни рецепти прочетете тук:

Pileshki%20shnitzel_660x430  Пилешки шницели с фъстъци и морковени спагети

Salata%20riba%20ton_660x430%20copy  Салата от зелен фасул и риба тонa

aubergines_ricotta  Мариновани патладжани с рикота и босилек

beef_pies  Телешки пай с картофи


FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

1,214 преглеждания

Comments are closed.