Топла рибена салата
Тази сгряваща душата и омайваща сетивата рибна салата чудесно се връзва с хладните дни и навява хубави морски спомени
Необходими продукти за 4 порции
500 г пресни картофи
300 г филе от пушена риба – паламуд, пъстърва, сьомга, халибут
100 г крехки листа от спанак или зелена салата
1 глава червен лук, нарязана на кръгчета
2 с. л. джоджен, нарязан на ситно
сол, пипер, зехтин и лимонов сок на вкус
Начин на приготвяне
- Пресните картофи се срязват на две и се сваряват за 15 мин. в леко подсолена вода. Отцеждат се.
- Още горещите картофи се смесват с накъсаната на парченца риба, спанака, джоджена и лука. Овкусява се със сол, пипер, зехтин и лимонов сок.
- Салатата се сервира върху листа от спанак.
Рецептата е създадена и избрана за Първите седем от списание Меню.
Още вкусни рецепти прочетете тук:
Пилешки шницели с фъстъци и морковени спагети
Салата от зелен фасул и риба тонa
Мариновани патладжани с рикота и босилек
1,214 преглеждания