• No categories

Тиквена крем супа

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo


Тиквена крем супа

–          1 малка тиква

–          3 моркова

–          1/2 ч.ч. зеленчуков бульон 

–          1/2 глава лук, нарязан на ситно

–          1 скилидка чесън (или на вкус)

–          1/2 ч.л. канела

–          1/2 ч.л. кимион

–          1/4 ч.л. джинджифил

–          3/4 ч.ч. прясно мляко (с прясно мляко супата ще стане по-диетична и лека, но, при желание, за по-плътен и наситен вкус може да използвате сметана)

–          2 ч.л. мед

–          1 ч.л. сол

  Тиквата и морковите се обелват, нарязват и сваряват. В тиган се слагат бульонът и лукът и сместа се оставя да се редуцира при средна температура на котлона. Добавят се и подправките и се оставя за няколко минути на котлона, за да се смесят всички аромати. Прибавят се сварената тиква и морковите, разбърква се. Накрая цялата смес се пасира, добавят се млякото (сметаната), солта и медът и се разбърква добре.

Добър апетит!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

5,211 преглеждания

Comments are closed.