Сурова шоколадова торта – пир по време на пости!
Представата ни за перфектен уикенд, особено в края на есента и по-малко от месец преди Коледа, а и прогнозата за сняг, освен гушкане, топлина и домашен уют, задължително включва вкусна храна и десерт за френски разкош.
Изборът ни се спря на веган торта без печене, защото е лесна, защото е точно за пости и защото със сигурност няма да остане до понеделник.
Рецептата е без глутен, захар и брашно, което я прави идеален десерт дори за най-малките деца.
Необходими продукти за две порции:
1/2 голям и добре узрял банан
10 гр. натурално какао на прах
4 с.л. кокосово масло
щипка сол
5 капки чист екстракт от мента или друг аромат, който харесвате
По желание можете да добавите счуканите какаови зърна, стафиди или ядки
Ако обичате да ви е по-сладко, добавете кафява захар или кленов сироп.
Приготвяне:
Смесете всички съставки с изключение на тези по желание и смелете в блендера.
Разстелете в тортена форма върху сладкарска хартия. контейнер, или върху восъчна хартия.
Замразете за няколко часа или за една нощ. Можете да съхранявате тортата във фризера няколко седмици. Преди да сервирате размразете тортата за 20-тина минути.
Увеличете количеството на продуктите според броя порции, които бихте искали да направите.
Източник: http://www.onegreenplanet.org/
9,908 преглеждания