• No categories

Средиземноморски пилешки пакетчета

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

pileshki-paketcheta

При този метод на готвене, който прави пилешкото ароматно и крехко, не е необходима мазнина, защото и зеленчуците,  и месото се готвят в собствения си сос.

Продукти: 6 парчета обезкостени пилешки гърди, 1 супена лъжица зехтин, 2 чаени чаши сирене моцарела, 3 и 1/2  чаени чаши нарязани на колелца тиквички, 3 големи домата, черен пипер, 1 стрък пресен босилек или риган, ориз или паста за гарнитура.

Начин на приготвяне: Пригответе 6 парчета фолио със страна 30 см. Намажете ги със зехтин там, където ще разположите месото. Направете тънки разрези в пилешките гърди и сложете в тях нарязаната моцарела. Разделете тиквичките и доматите на 6 равни части и подложете под месото. Поръсете с черен пипер и босилек (риган). Увийте добре фолиото, като притиснете плътно и навиете краищата му.

Гответе в предварително затоплена фурна при 200 градуса около 30 минути. Преди сервиране само разгърнете пакетчетата. Поднесете със сварен ориз (паста).

Моят съвет: Ако не искате месото да се задушава, оставете фолиото разтворено. Така пилешкото ще бъде по-препечено и по-хрупкаво.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

811 преглеждания

Comments are closed.