Случаят с майката, кърмила в МОЛ-а, приключи с извънсъдебно споразумение

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

kurmene500x400-za-prevu

Нашумялата през март случка от август миналата година, с майката, кърмила детето си в столичен МОЛ, която е била помолена от охраната да се скрие в тоалетните, за да нахрани бебето си, приключи с извънсъдебно споразумение. Спорът бе за това, че майката настояваше, че има право да кърми бебето си на обществено място, каквото е търговският център, но не така мислеха от управата на МОЛ-а.

Интересите на потърпевшата Деница Панайотова бяха представлявани от Българския хелзински комитет. Адвокатите постигнаха извънсъдебно споразумение за това имат ли право майките да кърмят на обществени места или не. Сумата, с която ще бъде обезщетена Деница Панайотова не се съобщава, но младата майка вече е заявила, че тя ще бъде дарена за организиране на кампания в подкрепа на кърменето.

“Българският хелзинкски комитет изказва своята благодарност и възхита към г-жа Панайотова за смелостта ѝ да защитава своите права, като показа как трябва да бъдат отстоявани правата на жените”, посочват от правозащитната организация.

След придобилият широк обществен отзвук случай, директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров покани още през март всички майки, които желаят, да използват парка на музея, където да разхождат и кърмят спокойно децата си.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,567 преглеждания

Comments are closed.