САЩ на път да забрани отказа от ваксинация

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

shutterstock_216568282

Американската медицинска асоциация е гласувала в подкрепа на законодателни мерки, забраняващи отказа от ваксинация по немедицински причини. 225 000 лекари са се обявили за масова забрана на отказа от ваксини в САЩ, критикувайки остро пренебрегването на здравните норми по религиозни причини или заради неаргументиран личен избор, пише www.nj.com.

Специалистите настояват да се предприемат спешни мерки, чрез които родителите, застрашаващи живота както на децата си, така и общественото здраве, да бъдат наказвани от закона.

Гласуването в подкрепа на забраната е било подсилено и от избухването на епидемия от морбили в началото на декември 2014 г., която започна от Калифорния и бързо се разпространи из още няколко американски щата. Повечето от заболелите тогава деца са били неваксинирани.

Само преди седмица калифорнийските власти са обявили приемането на законопроект SB277, който предвижда задължителна имунизация за всички деца в щата, премахвайки възможността родителите да откажат ваксина заради религиозни причини или морални съображения, а неваксинираните деца няма да бъдат допуснати до училище.

 

Източник: www.zdravennavigator.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,601 преглеждания

Comments are closed.