• No categories

Салата “Цезар” с пиле и хрупкав бекон

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

salata Cezar s pile

Този вариант на класическата салата “Цезар” си има всичко: сочно пилешко филе, солен, пикантен бекон, хрупкави крутони и кремообразен дресинг. Няма какво повече да се добави, освен може би чаша бяло вино.

Необходими продукти:

за салатата:

– 4 слайса бекон
– 2 бр. пилешки гърди, обескостени и без кожа
– парченце масло
– 2 тънки филии бял хляб, нарязан на кубчета
– 1 зелена салата

за дресинга:

– 2 скилидки чесън
– 75 мл бяло вино
– 75 гр пармезан, настърган
– 1 филе от аншоа
– 5-6 с.л. зехтин
– 2 ч.л. горчица
– сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Загрейте добре тефлонов или грил-тиган. Сложете бекона и изпечете добре от двете страни, докато стане хрупкав. Извадете го върху кухненска хартия, за да се оцеди излишната мазнина.

2. Нарежете пилешките гърди на плоски филии. Подправете ги със сол и черен пипер и ги намажете леко със зехтин.


3. Отново нагорещете тигана и запечете добре пилето от двете страни.


4. Загрейте подходящ съд и сложете в него маслото и кубчетата хляб. Запържете, докато крутоните станат златисти.


5. Изсипете виното и чесъна в тенджерка и оставете да заври. Гответе около 5 мунити, докато омекне чесъна, отстранете от котлона и оставете да се охлади.


6. В купа смесете виното с чесъна, аншоата и пармезана. Разбийте с помощта на пасатор до получаването на гладка смес. Добавете зехтина бавно на тънка струйка, за да се смеси добре. Разбъркайте с горчицата и подправете със сол и пепер на вкус.


7. Измийте добре салатата и я накъсайте в голяма купа. Добавете начупения на парченца бекон, крутоните и част от дресинга и разбъркайте внимателно. Отгоре подредете пилешките филета и поръсете с останалия сос.


Още от нашите рецепти:

tart sus spanak, gubi i koze sirene   Тарт със спанак, гъби и козе сирене

   5 идеи за здравословна закуска

   Бананов шейк

   Приготвяне на хляб с домашен квас

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

12,784 преглеждания

Comments are closed.