Ролята на бащата в отглеждането и възпитанието на детето

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Vdiga-10-Lejanka

Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ и „Асоциация Родители“ организират първата по рода си за България национална конференция „Бащинство“, посветена на темата за значимата роля на бащата в отглеждането, възпитанието, образованието и цялостната грижа за детето.

Конференцията ще се проведе на 3 юни – сряда от 9:00 до 18:00 часа в зала Мусала на хотел Хилтън. В конференцията ще вземат участие президентът Росен Плевнелиев, председателят на ДАЗД – Ева Жечева, експерти от водещи неправителствени организации от България.

На конференцията ще бъде представена динамиката на българското семейство през последните години, променящата се роля на бащите и значимите мъже в живота на децата и грижата за тях, както и бариерите, с които се сблъскват. Ще участват водещи експерти от образователния, социалния и неправителствения сектор, за да представят и обсъдят работещи подходи за позитивно включване на бащите в живота на децата с цел намаляване на насилието и злоупотребата с деца, както и повишаване на благосъстоянието им.

Конференцията се провежда в рамките на националната кампанията „Да бъдеш баща“, която е част от глобалното движение „Mencare“ за насърчаване на активното включване на мъжете в живота на децата и прекратяване на насилието над жени и деца, обхващащo 25 държави на 5 континента. Активното бащинство е и ключов аспект за постигане на равенство между половете, като по този показател България се нарежда на последните места в Европа, което потвърждава значимостта на темата и нуждата от обществен дебат по тези въпроси.

Конференцията е отворена, но, за да се включите е необходимо да се регистрирате онлайн тук.

Програмата на конференцията можете да намерите на сайта на кампания „Да бъдеш Баща“.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,867 преглеждания

Comments are closed.