Родителите на деца с увреждания излизат на ефективен протест

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

protest1Родителите на деца с увреждания излизат на ефективен „брутален“ протест. Той ще започне в 17.00 ч. пред сградата на Народното събрание днес, след което ще се премести под прозорците на Министерския съвет. Мярката е в знак на несъгласие срещу поправките в Закона за личната помощ.

По-рано този месец майките на деца с увреждания отказаха да участват в работната група заедно със социалния министър Бисер Петков, тъй като получиха проект на закон, в който не са включени техните предложения.

Протестиращите настояват държавата да приложи справедлив, диференциран подход към нуждите на самите деца и потребностите на техните семейства.

В края на месец юни омбудсманът Мая Манолова и протестиращите майки внесоха в парламента законопроект за личната помощ, който изработиха съвместно. С него се предвижда 77000 души да получат лична помощ.

„Няма да се откажем от настояването да бъде приет Законът за личната помощ и да се изпълни конвенцията на ООН. Шест години ни бяха напълно достатъчни да чакаме“, заявиха протестиращите пред медиите.

Източник

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

826 преглеждания

Comments are closed.