Ризото със скариди
Продукти: 1 шепа замразени скариди, 1 чаена чаша ориз, 1 чаена чаша замразен грах, 1 чаена чаша царевица от консерва, 1 глава кромид лук, 10 скилидки чесън, 2 супени лъжици пармезан, зехтин, сол, подправки на вкус.
Нарежете на ситно лука и чесъна. Загрейте в тенджерка малко зехтин и изсипете нарязаните лук и чесън. След 2-3 минути налейте 3 супени лъжици вода. Оставете да ври, докатао остане на мазнина. Сипете ориза. Оставете да се запържи и да стане прозрачен, добавете 2 чаени чаши топла вода, замразения грах и царевицата от консерва. Посолете, сипете настъргания пармезан и добавете подправки на вкус. Похлупете ризотото и след 20 минути, когато водата се изпари, прибавете скаридите. Похлупете отново съда и след 10 минути ястието е готово за сервиране. По желание отново поръсете с пармезан.
3,353 преглеждания